Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Суперкубок району вибороли футболісти Коровії

У день свята Перемоги  на селищному стадіоні відбувся традиційний матч розіграшу суперкубка району з футболу. А зустрілись у ньому команди ФСК «Старий Вовчинець» та ФСК «Коровія» — добрі знайомі та давні суперники. Перед початком зустрічі футболістів привітали заступники голів районної ради та райдержадміністрації Петро Тимофтій і Михайло Божеску. Перший тайм поєдинку пройшов із деякою територіальною перевагою коровійців, однак рахунок гри так і не був відкритий. Власне, не виявили переможця ані основний час, ані додатковий. І тільки за пробитими пенальті влучнішими виявились футболісти Коровії — 4:2. Отже, вони і стали володарями суперкубка району. Нагороди учасниками цього поєдинку вручили Петро Тимофтій та Михайло Божеску.

... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20



Наприкінці минулого післявеликоднього світлого тижня йорданештський хор «Фіій Арбороасей», який діє при місцевому храмі Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла і де служить отець Марчел Ніцу, побував з паломницькою місією у південній частині Буковини.
Протягом дня відвідали монастирі Богдана (Радауци), Путна, Сучевіца, Молдовіца, Воронець, Гумор, Драгомірна, кафедральний собор Іоана Сучавського та Сучавську фортецю Штефана Великого. У п’яти монастирях хор під керівництвом диригента-отця Василя Пожоги співав трьома мовами: «Hristоs a Înviat», «Христос Воскресе» і «Χριστός Ανέστη», а також інші співи, у яких звеличується світлий празник Воскресіння. Присутні у церквах прихожани були приємно вражені почутим та ідеєю паломництва південно-буковинськими монастирями саме церковного хору, який виконував співи у чотири голоси, що менш характерно для Румунської Православної Церкви, де т ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20



Із мирних весен це уже 68 травневим сонцем зігріта, буйноцвіттям прикрашена. І ми, глибочани, виходимо на центральний майдан,  а звідти колонами прямуємо до зелених алей парку. І тут, біля пам’ятника полеглим воїнам, стихає гомін, розпочинається мітинг вшанування пам’яті жертв Другої Світової війни.
До учасників зібрання зі словами вдячності тим, хто високою ціною здобув для нас Перемогу, мир і спокій, звертаються голови райдержадміністрації та районної ради Микола Загарюк і Валерій Ротар, начальник обласного управління житлово-комунального господарства Георгій Леонтій, селищний голова Костянтин Горячко, голова районної ради ветеранів Петро Фока, виконуючий обов’язки військового комісара Глибоцького об’єднаного військового комісаріату Іван Ванзар, благочинний Глибоцького району Іоан Горда, а також діти селища.
Звучить метроном, учасники мі ... Читати далі »
Переглядів: 481 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-13

Полеглим — пам’ять, живим — наша увага

Напередодні Дня Великої Перемоги керівники району Микола Загарюк та Валерій Ротар навідались до ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни (таких у нашому краї залишилось 27). Від імені районної влади та приватних підприємців вони вручили подарунки та грошові винагороди. Також голови райдержадміністрації та райради відвідали сім’ю ветерана війни Василя Костянтиновича Возняка, який помер на початку травня, недоживши кілька днів до свята.
Не забули Микола Георгійович та Валерій Манолійович і про колишнього керівника Молодійської сільради Петра Георгійовича Гросу, який багато років свого життя присвятив державній службі. Нині він хворіє, тому для нього та його родини зібрали та передали благодійну допомогу.
До вшанування героїв долучився народни ... Читати далі »
Переглядів: 536 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-13

Кожна людина стверджує, що її мати — найкраща. А оскільки чи не кожна дівчина стає матір’ю, отже, жінки — кращі створіння світу.
Я, звісно, жартую. Адже материнська любов пізнається у порівнянні із батьківською і лише у поєднанні дитина виростає щасливою. Зрештою, у цьому переконуюсь, спілкуючись з багатодітною родиною глибочан Алли Михайлівни та Сергія Васильовича Лупуляків. Їхньому подружжю — 15 літ. Свою турботу віддають дев’ятикласнику Олександрові (15 літ), четвертокласнику Романові (10 літ), п’ятирічній Ксенії та трирічному Іванку.

Як зізнається Алла Михайлівна:
— Чотири дитини — це, звісно, чудово і не легко. Ще до одруження хотіла мати саме трьох синів і доньку. Щоправда, вже з народженням первістка зрозуміла, що діти — велика відповідальність. А коли народився Ромчик вирішила: обов’язок перед державою — в ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-13

Шановні платники податків! Запрошуємо вас приєднатися до тих, хто вже подає свою звітність в електронному вигляді! Дана можливість існує у платників податків уже не перший рік. І проте кожного разу з настанням "гарячого” сезону подання звітності в податкових інспекціях вишиковуються черги.

... Читати далі »

Переглядів: 574 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-08

Яскравий спалах «Зірниці»



Одним із найбільш масових заходів місячника оборонно-масової роботи, присвяченого 68-й річниці Великої Перемоги та 69-м роковинам ДТСААФ (ТСОУ) став районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця». Відбувся він на базі Глибоцького ліцею, а взяли участь у грі з 8 видів команди допризовників 24 навчальних закладів району.
У підсумку перше місце посіли юнаки Багринівської ЗОШ, а дві наступні сходинки вибороли команди Тарашанської та Кам’янської ЗОШ. Переможців та призерів нагородили кубками та грамотами.
В організації та проведенні гри взяли участь відповідальні працівники РДА, районного управління освіти і районної організації  Товариства сприяння обороні України.
... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-23

Їх молодість — то спогади про війну
Хоч все більше часу віддаляє нас від буревію воєнного лихоліття та відчуття трепетної шани до захисників Вітчизни має закарбуватись у пам’яті майбутніх поколінь.

Щороку напередодні 9 травня з хвилюванням ветерани згадують як  йшли на фронт.
Глибочанин Василь Качуляк дізнався що таке війна у сімнадцять з половиною літ. Був учасником боїв у Польщі, Німеччині, Білорусії. А коли оголосили перемогу — радів неймовірно.
Разом з бойовими побратимами глибочанин Микола Кручко визволяв від фашистів Білорусь, відтак — Прибалтику. Згодом брав участь у штурмі німецької твердині — Кенігсберга, де дістав поранення у голову. Довго лікувався, але повернутись у бойовий стрій уже не зміг. За мужність і хоробрість Миколу Васильовича нагородили ... Читати далі »
Переглядів: 509 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-23

Перша в Європі жінка прем’єр-міністр померла 8 квітня на 87-у році життя. Вона хворіла понад 10 років. Останнім часом жила не вдома, а в готелі — там її було простіше доглядати. Маргарет стала тією непересічною особистістю, котру багато хто недолюблював, однак не поважати не міг ніхто. Власне, вона стала прикладом справжньої жіночності, як на мене.
Як тільки її не називали у ЗМІ: „Самий сильний чоловік у НАТО”, „Чоловік у спідниці”, „Неспокійна відьма”, але найчастіше величали „Залізною Леді”.

Непохитна воля, владність, прагнення до авторитарного правління … Вона займала високий державний пост довше за всіх у двадцятому сторіччі, за винятком Вінстона Черчілля. Багато хто в Англії вважав її надмірно самовпевненою. Її біографи підкреслюють, що ця риса відрізняла Меггі з дитинства. Коли у дев’ять років вона виграла одне з шкільних змагань і директо ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-23

У відкритому ринзі глибочани відчували себе впевненими

Десять вихованців Глибоцького оздоровчо-спортивного центру (тренер Віктор Хмельницький) вже вдруге взяли участь у відкритому ринзі з кік-боксінгу, що проходив у Чернiвцях. Тут змагались клуби різних стилів бойових мистецтв.
Перемоги серед глибочан у своїх віко-вагових категоріях здобули Богдан Поліщук, Аркадій Сучеван, Євген Василинчук, Флорін Райлян.  Другими стали Сергій Котюк, Андрій Майщук, Валентин Козачук, Андрій Сучеван, Роман Грищук та Євген Сучеван.


Вихідні — у змаганнях

У суботу, 13 квітня,  у спортзалі Черепковецької ЗОШ відбулась командна перш ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-23

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 39 40 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru