Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
І людям прислужилась, і Богу віддячила

У неї далеко не все гладко складувалось із долею: була важка 41-річна праця на колгоспних полях і фермах, непрості сімейні стосунки, відсутність власних дітей. А на схилі літ — ще й хвороба та складна операція додались. Але вона стійко все перенесла і переносить. У свої майже 84 роки Лікерія Артемівна Тощук доволі жвава у розмові, має енергійну ходу і сама за собою доглядає.
Вона уродженка Великого Кучурова Строжинецького району, та вже з 1967 року живе у Чагрі. Віра у Бога, добродійні вчинки додають їй сил. Саме з благодійних міркувань, бажання прислужитись Всевишньому і людям спонукали її практично за власний кошт побудувати в селі дві каплички — у 2000 та 2008 роках. За однією і досі, як може, сама доглядає, іншу взяли під свою опіку теж добрі односельці. Словом, ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

Уже в глибокій старості дід Олександр Тодорович Придій сказав у родині так:
— Мені час і відпочити від цих занять. Будеш ти, Марійко, відтепер шукати живу воду для людей. У тобі бачу такий же дар Божий.
Зашарілась онучка від цих слів, не знала як і відповісти дідусеві в ту мить, бо й гадки не мала, що у неї і справді є подібні здібності.

— Але якось, — розповідає Марія Головач, — коли в рідному Чагрі майже збудувала хату і потрібно було поблизу викопати колодязь, постало запитання: а в якому саме місці це зробити? Тоді й пригадала дідусеві слова. Знайшла дві вербові лозинки, взяла до рук, перехрестилась і пішла з ними (як це робив Олександр Тодорович) подвір’ям. За якусь мить лозини почали пригинатись до землі. Вирішила перевірити місце знахідки. Подалась вліво, вправо, але там лозини «мовчали». Отже, повернулась назад. І, як зг ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-01

Дядько Василь веде підсобне господарство: має земельний пай, утримує корову, бичка, свиней. Минулого року спарував свинку, аби мати своїх поросят. У січні Анфіска привела аж десятеро. Для господарства цього забагато, тож шістьох пацяток дядько вирішив продати.
Приїхав у Глибоку на сільськогосподарський ринок, а на територію його не пустили.
—  Треба мати довідку та реєстраційне свідоцтво, — повідомили йому. — Хіба ви не знаєте?
— Перший раз чую, — відповів чоловік. — Колись я з татом продавав і без довідок.
— Чому я повинен платити ще за якісь папери? — запитав він, завітавши до редакції.
Наш кореспондент звернуся за коментарем до начальника управління ветеринарної медицини у Глибоцькому районі Георгія МІНТЕНКА.

— Георгію Пантелейовичу, коли у нашій державі розпочали р ... Читати далі »
Переглядів: 2424 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-01

У засобах масової інформації нині багато повідомлень про фальсифіковані та неякісні продукти харчування із простроченим терміном споживання. Великий резонанс набув факт поставки у країни Євросоюзу м’яса коней замість яловичини (телеканали України). Ми хочемо споживати чисто екологічну продукцію — без ГМО.

Старі і занедбані приміщення колишньої ферми колгоспу по вул Набережній, що у Кам’янці, справляли гнітюче враження. Та чомусь ніхто не наважувався відродити тваринницьку галузь. Крига скресла 2 роки тому, коли місцевий підприємець Андрій Хохуляк взявся наводити порядок.
Дехто скептично все це споглядав. Двометрові зарослі кущів та бур’янів, розвалені стайні. Поступово, крок за кроком, Андрій Миколайович почав наводити порядок на території. Встановили огорожу, відремонтували одну стайню, викопали ставок, розчистили територію, вивезли десятки КамАЗів непотребу ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-01

В очікуванні нового сезону
Днями відбулось перше цьогорічне засідання районної федерації футболу, в якому взяли участь її очільник Іван Шкробанець, голова райорганізації ВФСТ „Колос” Антон Телегуз, представники потенційних учасників футбольної першості Глибоччини.
Відкрив зібрання пан Шкробанець, який підсумував минулорічні виступи районних команд на регіональному рівні (ФК „Мрія” став чемпіоном та володарем Суперкубка області, а ФК „Старий Вовчинець” дійшов до півфіналу буковинської Ліги чемпіонів), а також повідомив про деякі рішення, які прийняли у ході засідання обласної федерації. Зокрема, Іван Васильович розповів про створення регіональної дитячо-юнацької ліги у двох вікових групах: 1997 року народження — Глибоччину представить 1 футбольний колектив, 1999 р.н. — передбачають участь 3 районних клубів. Поінформував ... Читати далі »
Переглядів: 510 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-01

Білим по білому і вишиванка народжується
Мабуть, вже в самій назві предмета, що викладає Наталія Поліщук у селищному ліцеї, закладено дуже глибокий зміст. Адже вона — вчитель образотворчого мистецтва і художньої культури. А щоб донести учням всю красу мистецтва і значимість культури — треба не тільки досконало знати цей світ, а й безпосередньо творити його красу.

Власне, і хочеться кількома штрихами долучитись до творення рук Наталії Миколаївни. І те, що показала нам зі своїх робіт у власній затишній квартирі, справді викликає подив того, яким багатобарвним і неповторним є її сприйняття отого світу. Зокрема, у вишитих, а не намальованих картинах, де за допомогою голки і нитки на полотні передано сюжет в гамі із 40 — 50 кольорів. Одне слово — диво!
Втім, не менш приваблив ... Читати далі »
Переглядів: 529 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-01

Микола Шапка на своїй незримій колісниці справляється із штормами соціуму, паралельно приборкуючи хвилі, збалансовуючи припливи-відпливи свого неспокійного суспільно значущого буття. По-особливому відчуває музику і внутрішню драматургію слова, адже у повсякденні редактора воно вчить, облагороджує, наснажує, екзаменує і … карає. Такі випробування — доля і справа фахових, глибокодумних, самоорганізованих і творчих людей.

У своєму житті стараннями і наполегливістю багато досяг і є цього вартий. Народився у Йорданештах, де від батька-матері переймав любов до людей, працелюбність. Після закінчення місцевої восьмирічки (№1) та Карапчівської середньої школи став студентом філологічного факультету ЧДУ (сьогодні ЧНУ) імені Юрія Федьковича. Цариця філологія подарувала й обраницю-однодумця — дружину Марину.
Коли вирішив пори ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-25

Валентин Глопіна: «Головне те, що в нас є довіра людей»
Співрозмовник кореспондента  «Нового дня» — Волоцький сільський голова Валентин Глопіна.
— Якщо оглянутись на шлях, пройдений Вами із територіальною громадою з 31 жовтня 2010 року — часу минулих виборів до місцевих рад, то яким він був?
—  Звісно, устелений трояндами не був (посміхається), але приємно те, що підтримка мене під час виборів підтвердилась і у ході подальшої роботи. Власне, є довіра людей і до сільської ради загалом. А це дало можливість вирішити ряд соціальних питань, зокрема відремонтувати належним чином у Волоці фасад клубу, замінити в ньому вікна, двері, зробити такий же ремонт у дошкільному навчальному закладі. Разо ... Читати далі »
Переглядів: 532 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-25

„З допомогою книги я проживаю тисячу життів”
Той, хто читає книги, — завжди інтелектуально вищий за того, котрий проводить вільний час біля телевізора. Щороку у цьому переконуються і учні 6 — 7 класів — учасники Всеукраїнського конкурсу „Найкращий читач України”.

Днями районний етап  відбувся у читальному залі районної бібліотеки для дітей.
26 учасників представляли себе, свої уподобання, читацький щоденник та улюблену книгу, рекомендуючи присутнім прочитати її теж. До прикладу, Аліса Кирияк радила читати „Кобзар” Тараса Шевченка, Віталії Баланюк до вподоби книги Олександри Возняк, Марії Іонець — Остапа Вишні… Іван Топало разом з бібліотекарем книгозбірні-філії с. Багринівка Зінаїдою Лазареску п ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-25

Волейболісти Димки — чемпіони району
Минулими вихідними завершилась фінальна частина чемпіонату району з волейболу серед чоловіків. Зустрілись чотири команди і гостра спортивна боротьба точилась до останньої гри. Так, більш досвідчені станівецькі волейболісти перемогли з рахунком 2:0 суперників з Карапчева і завоювали бронзові нагороди. Окрасою чемпіонату став поєдинок між командами сіл Димки і Сучевен. У вирішальній третій партії більш вдало зіграли волейболісти Димки, які із загальним рахунком 2:1 перемогли команду Сучевен і стали чемпіонами району. Срібло відповідно вибороли сучевенські спортсмени.
Переможець і призери нагороджені пам’ятними кубками, медалями і дипломами. Кращим гравцем чемпіонату визнано Олександра Омарова з Димки, якому вручили пам’ятний приз. У церемонії нагородження взяв участь заступник голови райдержадміністрації Михайло Божеску.
... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-25

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 40 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru