Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Глибочани уникли поразки під завісу матчу
Календар ігор першого кола чемпіонату області з футболу складений так, що ФК «Глибока» два матчі має провести із командами Новоселиці на селищному стадіоні. Зокрема, перший відбувся 31 травня, де глибочани були дуже налаштовані на перемогу з ФК «Новоселиця».
Власне, початок гри і підтвердив це бажання, бо десь на 25 хвилині Євген Коломієць красивим ударом вразив ворота гостей. Однак новосельчани аж ніяк не хотіли миритись із пропущеним голом. І вже під кінець першого тайму зрівняли рахунок.
Після перерви гості знову повели атаки на ворота господарів. І небезуспішно, бо рахунок став 2:1 на користь ФК «Новоселиця». Тільки під завісу матчу глибочани змогли звести його внічию 2:2. Гол на рахунку Володимира Павлова. Щоправда, не обійшлось  впродовж гри і без помилок суддів, котрі «душили» го ... Читати далі »
Переглядів: 484 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-10

Днями у райдержадміністрації розгорнулась екзаменаційна експозиція творчості випускників Глибоцької художньої школи (класи у Глибоці та Кам’янці).

112 робіт вихованців 4-А, 4-Б класів та 36 інших кращих учнів — це рисунок, живопис, скульптура. „Павичі”, „Метелики у садку”, „У траві”, „Музика трав”, „Весільні гості” — то яскравий батік Івана Новака. Хлопець з багатодітної сім’ї, в якій його успіхам радіють родинно.
З-поміж 16 випускників Андрій Кукурудзяк планує поєднати життя з іконописом. Присвятити себе мистецтву хочуть Алла Малофій та Іван Новак.
Для вчителя Юрія Телегуза — це другий випуск. Підсумовує:
— Краще учням вдається живопис, оскільки приваблює яскравістю. А подобається найбільше скульптура. Рисунок вимагає багато праці.
Привітав випускників голова РДА Микола Загарюк, зауваживши, що кожна робота ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-10

Уже традиційно початок літа зустрічаємо святом дитинства, яке відбулось у районному будинку творчості та дозвілля.



В атмосферу безтурботної юності повертали яскраві хореографічні постановки „Невгамовні”, „Російський сувенір”, „Козаки”. Ніжних „Метеликів” подарував хореографічний колектив БТДЮ, загадкових „Нічних ангелів” — колектив „Небесне сяйво”, ритм — спортивно-бальна студія „Гран-прі” і танцюристи „Капризу”, лелеками промайнули сценою учасники „Едельвейсу”. Порадували і „Суцвіття Глибоччини” та наймолодша хореографічна група РБТД.
Привітали підростаюче покоління та їхніх батьків народний депутат України Геннадій Федоряк, начальник управління освіти РДА Василь Швець, керівник апарату РДА Інна Баланюк, начальник відділу правової роботи та залучення інвестицій районної ради Олена Бадюк, заступник голови РДА Михайло Божеску ... Читати далі »
Переглядів: 489 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-10

Державна податкова інспекція у Глибоцькому районі нагадує про те, що з 01 січня 2013 року вступили в дію зміни до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, згідно яких звітність, пов’язана із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, повинна ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-30

Цьогоріч останній дзвоник лунає в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Глибоцького району для 639  одинадцятикласників та 921 учня дев’ятих класів.
А що на черзі після цього свята, яке людина запам’ятовує назавжди? На це та інші запитання відповідає начальник управління освіти райдержадміністрації Василь ШВЕЦЬ.

— З 27 по 30 травня триватимуть навчальні екскурсії та практика для учнів 1 — 4 класів, а у 5 — 8 і 10 класах вони будуть з 27 травня по 7 червня.
На черзі —  державна підсумкова атестація: у 9 класах — з 28 травня  по 11 червня (з української мови, математики, географії, біології, іноземної мови або іншого гуманітарного предмета з інваріантної складової навчального плану за вибором навчального закладу). До речі, з усіх обов’язкових предметів атест ... Читати далі »
Переглядів: 542 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-28

Служать на передньому краї Вітчизни
Збіг обставин при зустрічі із Андрієм Захарчуком був справді приємним. Його щойно призначили на посаду заступника начальника відділу прикордонної служби «Порубне» по роботі з персоналом. І ми із задоволенням привітали Андрія Володимировича.

Щодо цього відділу, то він є одним із кращих підрозділів Чернівецького прикордонного загону, про що свідчить і ряд службових показників. Скажімо, з початку нинішнього року прикордонники відділу «Порубне» виявили 178 випадків контрабандних товарів, вилучили 1223,2 грама психотропних засобів, що відповідно в 1,6 та 2 рази більше, аніж за цей же період минулого року. Того ж дня, коли ми мали розмову з Андрієм Захарчуком, з’ясувалось, що прикордонники виявили і вилучили старовинну ікону і колекц ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-28

Засідання «круглого столу» на тему «Дні Європи в Україні», яке вели Іван Шкробанець — депутат обласної ради, головний лікар центральної районної комунальної лікарні та Міхай Міхаєску-Анюк  — директор центру культури імені Міхая Телімана, заступник голови повітової філії «Союзу українців Румунії», редактор україномовних програм радіо Ясси, було в основному сфокусовано на транскордонному співробітництві.
Зокрема на питаннях Спільної Операційної програми «Румунія — Україна — Республіка Молдова», розгорнутою Європейським Союзом у рамках Європейського інструменту Сусідства і Партнерства.

До дискусії із цих проблем долучилось широке коло учасників, котрі приїхали у Глибоку на святкування Дня Європи.  У їх числі голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру, головний консультант-інспектор Головного управління з пи ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-28

Депутати на стадіоні і майданчиках

Досить цікаво упродовж двох днів проходили змагання серед депутатів районної, селищної та сільських рад із шести видів спорту: волейболу, футболу, шахів і шашок, більярду і настільного тенісу. Попри депутатів восьми рад у змаганнях взяла участь поза конкурсом і команда райдержадміністрації.
У загальнокомандному заліку перше місце посіли депутати Йорданештської сільської ради, серед яких кращі результати показали у своїх видах спорту Георгій Божеску, Міхай  Шапка та Іван Бойко.
Другу сходинку виборола команда Волоцької, а третю — Карапчівської сільських рад.
*   *   *
18 травня зіграно матч у другій лізі першості області (група «Схід») між командами «Колос-Глибока» та ФК «Комфорт» с.Зарожани Хот ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-28

Авторські ляльки  (своєрідні мініатюрні манекени), коли ми зайшли до глибочанки Валентини Гуріної, красувались, рядочком вистроєні на дивані. До речі, пані Валентина народилась саме тоді, коли Євросоюз відзначає День Європи (тобто 9 травня). Мабуть, звідси й повага до всіх національностей.

Якщо для деяких людей вихід на пенсію стає початком відліку років, то, на щастя, не для всіх! На прикладі творчої особистості глибочанки Валентини Гуріної можна сказати, що після виходу на заслужений відпочинок життя тільки починається.
Авторські ляльки важливі своєю унікальністю, теплом ручної роботи, позитивною енергетикою. Вирішивши створювати таку красу, Валентина Миколаївна попросила поради у бібліотекарів районної книгозбірні, котрі показали енциклопедію національних костюмів. Розпочала з „українців”, на що чоловік дорікав: „Ти ж не д ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20

Наші земляки розписують храм на Миколаївщині
У Кам’янці є багато фахівців — майстрів робітничих професій: пічники, столярі, плиточники, покрівельники, мулярі, штукатури... Всі працюють як у різних областях нашої держави, так і у сусідній Росії. А от художник у селі практично один.
На Великодні свята з Миколаївської області приїхав 23-річний Іван Глобак.  У м.Південно-Українську він вже понад 1,5 року з двома художниками із Чернівців розписують храм Христа Спасителя.


Любов до пензля у Іванка була ще з юних років. Хоча не пам’ятає дідуся Дениса та бабцю Марію, та батько розповідав, що вони дуже любили малювати і все у хаті прикрашали картинками: стіни, скрині, мисники...
Коли Вані було 6 років ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 39 40 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru