Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Травень » 28 » Сьогодні свято останнього дзвоника
12:24 PM
Сьогодні свято останнього дзвоника
Цьогоріч останній дзвоник лунає в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Глибоцького району для 639  одинадцятикласників та 921 учня дев’ятих класів.
А що на черзі після цього свята, яке людина запам’ятовує назавжди? На це та інші запитання відповідає начальник управління освіти райдержадміністрації Василь ШВЕЦЬ.

— З 27 по 30 травня триватимуть навчальні екскурсії та практика для учнів 1 — 4 класів, а у 5 — 8 і 10 класах вони будуть з 27 травня по 7 червня.
На черзі —  державна підсумкова атестація: у 9 класах — з 28 травня  по 11 червня (з української мови, математики, географії, біології, іноземної мови або іншого гуманітарного предмета з інваріантної складової навчального плану за вибором навчального закладу). До речі, з усіх обов’язкових предметів атестацію проводять письмово.  В 11 класах атестація відбудеться з 27 по 31  травня (з української мови, історії України або математики чи профільного предмета та предмет за вибором).
У навчальних закладах з румунською мовою навчання дозволено предмет за вибором – румунська мова.
Зазначу також, що графік проведення державної підсумкової атестації надіслали в усі школи району, вчителі та учні добре поінформовані з усіх питань.
— Василю Георгійовичу, коли цього року відбудуться випускні вечори?
— Для 11-класників в усіх закладах освіти району в один день — 1 червня. Свідоцтва про базову загальну середню освіту вручать випускникам 9 класів 11 червня.
 — На випускників очікує не менш відповідальний період — це зовнішнє незалежне оцінювання. Чи є якісь серйозні зміни у його проведенні?
— У 2013 році зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 3 по 27 червня, у якому візьмуть участь 350 випускників 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району.  ЗНО з української мови та літератури, історії України та математики буде впродовж 2 днів. Тестування з інших предметів відбуватиметься в один день.
Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться: з хімії – 3 червня, української мови та літератури — 5 і 6, іноземної мови – 8, російської мови – 10, математики – 12 і 13, географії – 15, всесвітньої історії – 17, історії України – 19 і 20, фізики – 22, біології – 25, світової літератури – 27 червня.
Оголошення результатів ЗНО кожного учасника основної сесії здійснюватиметься з 18 червня до 7 липня.
Додаткова сесія ЗНО для учасників, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії тестування, відбудеться з 4 до 11 липня 2013 р.
— Василю Георгійовичу, побажаймо ж усім учням і випускникам успіхів у державній підсумковій атестації та зовнішнього незалежного оцінювання, які раніше називали просто і доступно — іспити... 
Дмитро Кодович.
Фото Петра Митранюка.

Глибоцький район — перший в області, область — п’ята на Україні
У розпалі весна, йде до завершення навчальний рік, отже у освітян „жнива” — пора підсумків, досягнень. Їх озвучили під час „Юної еліти Глибоччини”— святі вшанування обдарованих дітей району, що відбулося у залі засідань райдержадміністрації.

Такий урочистий, завжди приємно хвилюючий і для учнів, і для їхніх батьків, і для педагогів захід вже став традиційним. Запам’ятовується він і тим, що окрім подяк, грамот та квітів, кожна дитина, яка здобула перемогу, досягла найкращих результатів в олімпіадах, конкурсах, турнірах обласного, всеукраїнського чи навіть міжнародного рівнів, одержує ще й грошову премію.
Привітав присутніх у залі директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Михайло Бауер, котрий зазначив: „Подібні заходи сьогодні відбуваються у чотирьох районах області, однак вирішив приїхати на свято у найкращий, оскільки Глибоччина за рейтингом здобутих перемог — на першому місці після м.Чернівців. А Чернівецька область — на п’ятому місці на Україні.
До початку заходу із місцевим керівництвом району та освіти відвідали 7 освітніх закладів у 6 населених пунктах. У результаті вирішили: оскільки у с. Тереблече є вільні приміщення, чому б не відкрити в одному з корпусів філіал вищого професійного училища, а напрямок обрати на замовлення громади? Також працюватимемо над створенням ще однієї дошкільної групи у Турятці”.
Гарні побажання, щирі слова гордості за еліту освіти району линули з уст голови райдержадміністрації Миколи Загарюка, голови районної ради Валерія Ротаря, начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Швеця. Окрім учнів, відзначили також педагогів, батьків, дирекції шкіл.

Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.

Переглядів: 538 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru