Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Квітень » 07

Як і в минулих роках, 1 квітня вшанування жертв Білокриницької трагедії розпочалося з Богослужіння, яке правила група священиків з навколишніх сіл на чолі з благочинним Глибоцького району, митрофорним протоієреєм отцем Іоаном Гордою. Піднесені до янголів  неба співи, щоб почули і душі невинно убієнних понад сім десятків років тому на цій місцевості, виконав чоловічий хор Святомиколаївського храму с.Волоки,  яким майстерно диригує Іван Боднар. А коли співали «Вічная їм пам’ять», то високі смереки, які, мов вартові охороняють пам’ятні хрести,  похитнулися від вітру, ніби мертві у землі заворушилися.

У своєму повчальному слові після служби Божої отець Іоан закликав присутніх (румунською та українською мовами) ніколи не забувати про трагічні події ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

2 квітня 2014 року в прокуратурі Глибоцького району відбулася координаційна нарада з питань стану протидії злочинності та корупції, зокрема щодо упередження зростання конфліктів, забезпечення додержання Конституції та Законів України, безпеки громадян, неприпустимості сепаратистських проявів, закликів та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності, фактів самоправства та самосуду.

У нараді взяли участь представники правоохоронних органів, органів влади та місцевого самоврядування, а також громадського формування «Козацька варта».

Як зазначила у своєму виступі прокурор району Оксана Годлевська, загальна ситуація в державі залишається складною, саме тому, упередження зростання конфліктів, охорона громадського порядку, забезпечення додержання Конституції та законів України, безпеки громадян, неприпустимість сепаратистських проявів, закликів та дій, ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

Останнім часом у засобах масової інформації опубліковані повідомлення щодо можливого незаконного відрахування коштів із заробітної плати працівників підприємств вугільної, металургійної промисловості, державних підприємств та окремих бюджетних установ Донецької, Луганської, Харківської та інших областей на відновлення Майдану Незалежності у м. Києві.
З огляду на очевидну протиправність таких дій, їх шахрайський та провокаційний характер, Генеральна прокуратура України дала доручення Міністерству внутрішніх справ України та Державній інспекції України з питань праці провести перевірку
вказаних фактів.
Ураховуючи те, що аналогічні факти можливі і на території Глибоцького району, необхідно негайно інформувати про це нашу прокуратуру.

Оксана ГОДЛЕВСЬКА,
прокурор Глибоцького району.

Переглядів: 398 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

Під час весняних канікул у спортзалі Глибоцького ліцею відбувся турнір з футзалу серед шкіл району „Весняний пролісок”. Змагалися 6 команд юнаків 2000 року народження і молодші. Зокрема, у змаганнях взяли участь учні із Глибоцької, Черепковецької, Стерченської, Просіцької ЗОШ, Димківського НВК та Глибоцького ліцею. Перемогу здобули футзалісти із Черепківців, другими стали представники Глибоцької ЗОШ, а третє місце посіли учні Глибоцького ліцею. Переможців та призерів нагородили медалями та грамотами від управління освіти Глибоцької РДА та дирекції Глибоцької ДЮСШ, які, власне, й організували змагання.

Павло ДУТЧАК,
заступник директора
з навчально-тренувальної роботи
Глибоцької ДЮСШ.

 

Нещодавно закінчився перший етап (районний) чемпіонату України з баскетболу 3x3 серед юнаків і дівчат загальноосвітніх навчальних закладів. У змаганнях, які, до слова відбулись у спортивних залах Глиб ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

Мене турбує проблема пільг на транспорт для пенсіонерів. У 2013 році влада запевняла, що діти війни і деякі інші категорії громадян мають право їздити на автобусах у межах Чернівецької області безкоштовно кожного дня. У Купці пенсіонери їздять безоплатно лише у середу. Чому так, я не знаю, а хотілося б!
Не кожен пенсіонер має потребу їхати щосереди, а деякі взагалі нікуди не їздять. Але ж кошти виділяють. Хто контролює скільки пільговиків користується безкоштовним проїздом? Скільки бюджетних коштів потрапили до рук водіїв? Хто розподіляє ці гроші, за яким принципом?
Насправді ж, вимальовується добре продумана корупційна схема, яка діє вже протягом декількох років. Саме тому, рада ветеранів Купки просить районну владу, маючи на увазі, що в її підпорядкуванні знаходяться ряд відділів та управлінь, припинити це беззаконня та обман та притягнути винних до відповідальності. Дайте нам відповідь на наступні питання: Скільки коштів надійшло із державного бюджету для покриття вит ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

Нещодавно, проїжджаючи через Волоку, поцікавився у місцевого сільського голови Валентина Глопіни про проблеми сільради та плани на майбутнє. Отож, слово йому.

— У нинішньому році плануємо чимало зробити як у Волоці, так і у Грушівці, яка входить до нашої сільради. Прийнятий на початку року бюджет дає можливість робити великі справи. Сприяють цьому і місцеві підприємці, які справно та вчасно платять податки. Допомагає нам і громада. Наприклад, торік зусиллями односельців зібрали доволі значну суму грошей для ремонту доріг у Волоці. Нині можемо похвалитись однією з найкращих доріг у районі. Однак, на цьому не збираємось зупинятись і плануємо надалі розвивати дорожню інфраструктуру. Зокрема, для реставрації комунальних шляхів цьогоріч нам виділили субвенції у розмірі 72 тис. грн.
... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

„Скільки їх, натхненно-творчих, неспокійних відбуяло вже у долі поета з Глибоки Григорія Трафюка. Не зогледівся, як минув час, і ось уже на порозі п’ятдесят п’ять… Замріяний погляд світлих очей, умілі руки художника, талант композитора, пісняра — щедро обдарувала його доля”, — так пише про Григорія Петровича Трафюка член НСЖУ Валентина Лучак-Богдан.

Минулої неділі мудре, справжнє, щире поетичне слово звучало у читальному залі районної бібліотеки для дорослих. Присутні завітали не просто на ювілейний вечір митця, вкотре усвідомили, що талант — воістино дається людині Богом. Кожен вірш Григорія Трафюка — одкровення, яким ділився. Прозвучали рядки про найріднішу людину, яка живе в серці світлим променем — матусю, бо так хо ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

У день святкування 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської чимало гостей відвідали музей-садибу письменниці у Димці. Окрім експозиції, присутні відкрили для себе ім’я нового молодого художника з Димки Іллі Жижияна. Власне, мені захотілось дізнатись про його творчість більше, тому запросила експонувати картини у літературно-меморіальному музеї Домки Ботушанської, що у Глибоцькому ліцеї.

Тиждень картини дивували і радували відвідувачів. Виставка складалась з двох частин: перша присвячена ювілею Ольги Юліанівни та музею у Димці, друга — портрети молоді, сучасних політиків, спортсменів.
Ось як відгукнулись учні про мистецтво.
1-В клас: „Люди, зображені на картинах, наче живі. Здається вони зараз нам щось скажуть. Вражають пейзажі. Дивлячись на них, розумієш, що художник любить людей і світ. Ми б теж хотіли так малювати”.
Ху ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: Newday | Дата: 2014-04-07

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
nanewday@mail.ru