Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Проявам сепаратизму – надійний заслін
11:22 AM
Проявам сепаратизму – надійний заслін

2 квітня 2014 року в прокуратурі Глибоцького району відбулася координаційна нарада з питань стану протидії злочинності та корупції, зокрема щодо упередження зростання конфліктів, забезпечення додержання Конституції та Законів України, безпеки громадян, неприпустимості сепаратистських проявів, закликів та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності, фактів самоправства та самосуду.

У нараді взяли участь представники правоохоронних органів, органів влади та місцевого самоврядування, а також громадського формування «Козацька варта».

Як зазначила у своєму виступі прокурор району Оксана Годлевська, загальна ситуація в державі залишається складною, саме тому, упередження зростання конфліктів, охорона громадського порядку, забезпечення додержання Конституції та законів України, безпеки громадян, неприпустимість сепаратистських проявів, закликів та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності держави, фактів самоправства та самосуду, в тому числі із застосуванням вогнепальної та холодної зброї, є сьогодні першочерговими завданнями, що поставлені перед правоохоронними органами. Найважливішим серед них – недопущення та боротьба з проявами сепаратизму, на що праваоохоронці повинні особливо жорстко реагувати. Саме з метою попередження вчинення таких кримінальних правопорушень, особливо із застосуванням вогнепальної та холодної зброї, виникла необхідність скоординувати спільні заходи керівників правоохоронних органів району, в тому числі і за участю представників органів влади та громадських активістів.

Загалом за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу до Єдиного реєстру досудових розслідувань вже внесено відомості щодо 139 кримінальних проваджень, викрито 53 особи, винні у скоєнні зазначених злочинів, яким повідомлено про підозру.

На території області, як і Глибоцького району, фактів вчинення таких злочинів не було. Разом із тим, 6 березня в селі Чудей Сторожинецького району 10 осіб, частина з них у масках, вчинили розбійний напад на помешкання лісника. Вони незаконно проникли до будинку, побили власника та ще одного громадянина, який там знаходився, заволоділи грошима й золотими виробами. Крім цього, злочинці викрали 2 одиниці вогнепальної зброї. За даним фактом внесено відомості до ЄРДР і триває досудове розслідування.

За підсумками координаційної наради її учасниками розроблено узгоджені спільні заходи, спрямовані на стабілізацію рівня злочинності, забезпечення захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.

 

Оксана Годлевська,

Прокурор Глибоцького району

          радник юстиції   

Переглядів: 527 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
nanewday@mail.ru