Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Зірка таланту Іллі Жижияна
9:46 AM
Зірка таланту Іллі Жижияна

У день святкування 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської чимало гостей відвідали музей-садибу письменниці у Димці. Окрім експозиції, присутні відкрили для себе ім’я нового молодого художника з Димки Іллі Жижияна. Власне, мені захотілось дізнатись про його творчість більше, тому запросила експонувати картини у літературно-меморіальному музеї Домки Ботушанської, що у Глибоцькому ліцеї.

Тиждень картини дивували і радували відвідувачів. Виставка складалась з двох частин: перша присвячена ювілею Ольги Юліанівни та музею у Димці, друга — портрети молоді, сучасних політиків, спортсменів.
Ось як відгукнулись учні про мистецтво.
1-В клас: „Люди, зображені на картинах, наче живі. Здається вони зараз нам щось скажуть. Вражають пейзажі. Дивлячись на них, розумієш, що художник любить людей і світ. Ми б теж хотіли так малювати”.
Художньою філігранністю вразила творчість учнів 10 фізико-математичного класу, досконалі портрети оцінив 10-й філологічний. Надія Кушнір і Богдана Амануліна вважають, що це: „Талант від Бога”. Очікуватимуть наступних виставок.
Ілля Георгійович Жижиян народився у сім’ї сільських трудівників, в якій виховали чотирьох дітей. Потяг до малювання відчув ще у три роки: розмальовував батькові книги поміж палітурками. Навчався у Димківській ЗОШ та Глибоцькій художній школі. Першими наставниками були Федір Труш та Любов Мазур. Цікаво, що у сьомому класі його роботу подали на обласний конкурс, де визнали однією з найкращих, але місця не присудили. Компетентне журі не повірило, що роботу хлопець виконав сам. Юнак продовжував захоплюватись малюванням та вдосконалювати манеру письма. Багато чому навчив і викладач Руслан Мець.
Закінчивши школу, вступив до Чернівецького вищого професійно-художнього училища №5.
Сьогодні у творчому доробку Іллі Жижияна понад сто картин. Але більшу половину, особливо ікони, подарував храмам, в т.ч. селищному Святодухівському.
Зараз Ілля працює у Банченах. Розписали храм Іоанна Хрестителя, розпочали розписувати храм Божої Матері. Його роботи побували на виставках не лише у Глибоці, а й Чернівцях та Бухаресті (Румунія).
Та в кожну вільну хвилину художник бере до рук пензля і з’являються пейзажі, портрети, ікони, написані олією, фарбами, олівцем.

Ольга Шевченко,
методист музейного відділу Глибоцького центру туризму, директор літературно-
меморіального музею імені
Домки Ботушанської.

 

Переглядів: 449 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
nanewday@mail.ru