Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Вересень » 06
На околиці Глибоки споруджують тепличний комплекс

Біля колишньої райсільгосптехніки, обабіч дороги, що веде на Кам’янку, нині великий будівельний майданчик.
Протягом невеликого проміжку часу  тут постав металічний каркас чималого розміру.
Добираючись попуткою додому, вирішив зійти, аби дізнатись, що це за будівництво. Як з’ясувалось, глибочанин Віктор Тоненчук зводить споруди тепличного комплексу. І я попрохав його відповісти на кілька запитань. Він люб’язно погодився, але всього на кілька хвилин, бо саме зварював стики металоконструкцій.


— Отже, Вікторе Петровичу, що за об’єкт ви зводите?
— Я розширюю своє тепличне господарство. Вирощую квіткову та кущово-декоративну продукцію. Цією справою займаюсь вже 5 років. Дома у Глибоці маю велику те ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-06

Наприкінці червня, коли у Глибоці відбулося справжнє «п’ятизіркове свято», нашими гостями було майже півтора десятка делегацій, в тому числі добра половина  — закордонних. Таку можливість наш район отримав завдяки вже кількарічній співпраці та дружбі з різними регіонами Румунії, Молдови, Польщі. І завжди приємно, що Глибока була та залишається на передових позиціях в області щодо транскордонного співробітництва. У цей день неодноразово йшлося про вступ України до єдиної європейської родини, про те, що шлях України до Євросоюзу лежить через Буковину, а її європейські ворота — це Глибоччина. Якщо не дивитися під ноги, в прямому сенсі цього вислову, з решта точок зору з цим можна і варто погодитись. А доказом цього є як вдале географічне розташування, так і прагнення переважної більшості краян.
Мені сподобався вислів одного румунського гостя рівня керівництва п ... Читати далі »
Переглядів: 4570 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-06

Стануть окрасою сіл
Продовжуємо знайомити читачів із геральдикою населених пунктів району.  Отож, подаємо герби та прапори сіл Тарашани та Станівці, виготовлені за ескізами члена Українського геральдичного товариства (УГТ) у Львові Дмитра Ніколаєвича, який мешкає у Турятці. Він тісно співпрацює з відомим миколаївським геральдистом Ігорем Янушкевичем.
Додамо, що ті керівники територіальних громад, котрі теж побажають виготовити для своїх сіл чи установ подібну геральдичну атрибутику, можуть звертатись до Дмитра Георгійовича за телефоном 097-7432187.


Герб села Тарашани
На синьому полі срібний перевернутий вилоподібний хрест. У нижній частині поля золота квітка льону.  У правій верхній частині з ... Читати далі »
Переглядів: 1326 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-06

Чемпіонат Чернівецької області з футболу
Друга група (схід)
29 серпня. ФК «Колос-Глибока» - ФК «Герца»            (4:1)

Перша група
30 серпня. ФК «Глибока» - ФК «Путила»                      (3:1)
 
Чемпіонат району з футболу І  група. XIV тур. 1  вересня
ФСК «Колосок» с.Луковиця  - ФСК «Молодія»                (0 : 3)
         ФСК «Ст. Вовчинець» - ФСК «Кам’янка»                (6 : 1)
         ФСК «Чагор» - ФСК «Сучевени»                    ... Читати далі »
Переглядів: 446 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-06

Півсторіччя працював столяром у кам’янському колгоспі Микола Загарюк. Син Василь змалку любив бувати у батьковій майстерні, де йому так подобався запах ялинової стружки. Згодом опанував всі премудрості столярної справи. Тож 14 років тому заснував виробничо-комерційну фірму «Гарант».

Хоч тут працює аж… 6 чоловік, а виробнича база — це пилорама та столярний цех. Вироби користуються попитом, бо Загарюки працюють із сухими пиломатеріалами (природня сушка).
У багатьох закладах освіти району є вироби від Загарюків: двері, вікна, лавочки, вішалки та ін. А от дитячі ліжечка, як каже Василь Миколайович, чи не у кожному дитсадочку. Виготовляють із бука, дуба та хвойних порід дерев, чисто екологічні, без смол, клеїв.
Кілька років тому розпочали виготовляти оригінальні будиночки з фальш-бруса завтовшки 50 мм. Останнім часом вони користуються попитом серед дачників. У буди ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-06

Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru