Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Підприємництво
12:10 PM
Підприємництво
На околиці Глибоки споруджують тепличний комплекс

Біля колишньої райсільгосптехніки, обабіч дороги, що веде на Кам’янку, нині великий будівельний майданчик.
Протягом невеликого проміжку часу  тут постав металічний каркас чималого розміру.
Добираючись попуткою додому, вирішив зійти, аби дізнатись, що це за будівництво. Як з’ясувалось, глибочанин Віктор Тоненчук зводить споруди тепличного комплексу. І я попрохав його відповісти на кілька запитань. Він люб’язно погодився, але всього на кілька хвилин, бо саме зварював стики металоконструкцій.


— Отже, Вікторе Петровичу, що за об’єкт ви зводите?
— Я розширюю своє тепличне господарство. Вирощую квіткову та кущово-декоративну продукцію. Цією справою займаюсь вже 5 років. Дома у Глибоці маю велику теплицю.
— Що вас спонукало вирощувати саме квіти?
— Мій син Віталій із сім’єю живе у Голландії, працює у великій компанії світового рівня, яка займається інвестиціями у будівництво. Образно кажучи, ми маємо свого представника сімейного бізнесу у цій країні. Неодноразово відвідували дітей та онуків, а Голландія, як відомо, постачає квіткову продукцію у десятки держав світу. Тому ми й вирішили  зайнятись цим бізнесом.
— Ви, певно, викупили цю земельну ділянку? Цікаво, яка ж її площа?
— Це земельні паї (1,75 га) моїх батьків, які перейшли мені у спадок. Я оформив відповідну документацію на землю і проект будівництва.
— А хто постачає збірні металеві конструкції. Цікаво, скільки буде теплиць?
—  Це всесвітньо відома фінська фірма «РУУККІ». А споруда, яку монтуємо зараз, — приміщення для зберігання та пакування. Згодом на всій території зведемо теплиці. Скільки їх буде — покаже час. До речі, садивний матеріал отримуємо безпосередньо з Голландії у вигляді живців, розсади та цибулин. За 5 років набув чималого досвіду, тож нині вирощуємо близько 500  різноманітних сортів.
— Як щодо реалізації?
— На даний час лише 1% вирощеного реалізуємо у нашій області, а решту — у великих промислових містах: Києві, Донецьку, Дніпропетровську (через інтернет-магазин «Флоріум»). Маємо свою «Нову пошту» (Глибока, вул. Центральна, 99 — за рестораном «Ольга»).
— Щиро вдячний за розмову і бажаю успіхів.
Петро Кирстюк.
Фото автора.















Переглядів: 508 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru