Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Вересень » 27
З 1 вересня на цьому підприємстві почав працювати цех з переробки яблук на сік.
— Звели його у стислі строки, — розповів головний інженер-механік Леон Піцул. — Цех відповідає усім вимогам санітарії та будівництва. Минулого року також переробляли яблука, але на старому обладнанні могли «пропустити» за добу 3 — 4 тонни. Нині ж справляємось із 15 тоннами сировини.

Лінію монтували власними силами, закупивши нове та  використавши дещо із старого устаткування. Працює 8 робітників.
Яблука у переважній більшості здають мешканці Глибоччини. А ось великі партії постачають із Герцаївського району та з дослідної станції, що у Чернівцях.
Добре  справляються і наші заготівельники.
Вигідно людям здавати яблука, адже урожай цьогоріч багатий і плоди опадають, а з часом просто псуються.
На сьогодні вже переробили ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-27

19 вересня у Глибоці за участю голови районної ради Валерія Ротаря відбулась прес-конференція «Розвиток економічного партнерства на основі транскордонного співробітництва». Організатори — представники комуни Киндешти на чолі із примарем Константином Чорнодолею, які виступають партнерами Глибоцької районної ради в реалізації проекту «Вдосконалення транспортної інфраструктури між Ботошанським повітом та Чернівецькою областю» в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія —Україна — Республіка Молдова. 2007 — 2013». Учасників ознайомили з процесом імплементації спільного транскордонного проекту, обговорили ряд актуальних питань і проблем та шляхи їх вирішення.
Загально-організаційний відділ райради.
Фото Петра Митранюка.










Переглядів: 410 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-27

Триєдине свято великої родини Карлійчуків
Райдержадміністрація, районна рада та рада ветеранів України щиросердно вітають всіх ветеранів, пенсіонерів та людей поважного віку з Днем ветерана України та Міжнародним днем людей похилого віку.
Нехай ваші подальші дні і роки будуть світлими і щасливими в оточенні близьких і дорогих вашому серцю людей, щедрими на гарні справи, приємні події, на добро і шану людей. А найголовніше, щоб ви завжди були здоровими.




Гамірно було минулої суботи у просторому будинку кам’янчанки Вероніки Карлійчук, що мешкає по вул. Набережній.  До неньки з’їхались 11 дітей аби привітати із 90-річчям.
Від імені голови райдержадміністрації  ювілярку поз ... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-27

Людно було у Петричанці у день Михайлового чуда. У місцевій церкві зібрались парафіяни з Петричанки та довколишніх сіл, а також поважні гості з району, області та навіть з-за кордону. На освячення храму після реконструкції. До того ж, цьогоріч петричанська святиня, яка носить ім’я святого Миколая, відзначить своє 110-річчя.



З історії церкви
Перші згадки про Петричанку датовані 1761 роком. Відомо, що тоді храму на території села не було, отож місцеві прихожани ходили на молитву до сусідів: одні — у Сучевени, інші — у Кам’янку, дехто — у Білу Криницю, а хтось — у Глибоку.
Допомогли кам’янчани, які подарували Петричанці свою дере ... Читати далі »
Переглядів: 744 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-27

Минулої суботи на Різдво Пресвятої Богородиці в Опришенах був храм, а наcтупного дня опришенці відсвяткували день свого села – 595-і роковини від першої письмової документальної згадки, яка датується 1418 роком.



Свято відкрив сільський голова Микола Попович, який розповів про здобутки села за останні п’ять років (від попереднього ювілею), коли у сільському будинку культури також зібралися мешканці та чимало гостей. І до цього свята ґазди готувалися по-нашому, по-буковинськи, символічно зустрічаючи поважних гостей хлібом-сіллю.
— Найбільше надбання нашої малої батьківщини – це її працьовиті люди, — підкреслив Микола Попович. — А на окремі слова подяки заслуговують приватні підприємці Василь Нікоара, Люся Ватаман, Віорел Гринюк, Георгій Попович, Віолета Савчук та ін. Вони докладають чимало зусиль, аби рідне село процвітало. ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: Newday | Дата: 2013-09-27

Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru