Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Грудень » 31
Рік завершується. Отже, слід його підсумувати, щоб з новими здобутками перегорнути нову сторінку. Тож про важливі питання освітяни району говорили цього тижня на колегії, що відбулась за участю голів райдержадміністрації та районної ради Миколи Загарюка та Валерія Ротаря під головуванням начальника управління освіти Василя Швеця.



Серед запрошених були  працівники районного методцентру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі ДНЗ, член громадської ради з питань освіти, науки та виховання при Чернівецькій ОДА Троян Бомпа, голова громадської ради з питань навчання та виховання при Глибоцькій РДА Надія Побережна.
Йшлося про викладання та результати моніторингу рівнів навчальних досягнень учнів ЗНЗ району із світової літератури, організацію харчування у ЗНЗ та ДНЗ. Обговорили результати а ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-31

Там, де є ініціатива і творчий пошук, отримують і результати
На тлі різних проблем сьогодення, мабуть, вкотре можна сказати, що громада Йорданешт, сільська рада попри все вишукують і знаходять шляхи вирішення цілого ряду соціально-економічних питань.
Цього разу лише кількома штрихами, в тому числі і засобами фотознімків, підкреслимо деякі моменти результатів діяльності сільського голови Георгія Лютика, депутатів сільради та односельців.





Так, ефективно ведуться роботи з руслорегулювання річки Сірет, аби запобігти подальших руйнівних наслідків паводків, що не раз вже завдавали відчутної шкоди селу та його мешканцям. І працюють тут фахівці «Автотрансмаркету» разом із сельчанами.







... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-31

Понад тисячу прихожан прийшли рано-вранці до Святоспиридонівського храму, що у Кам’янці. Цей день для сельчан знаменний, бо 25 грудня 1894 року освятили престол нової церкви. Минуло майже 120 літ, багато що змінилось: благоустроїли територію, встановили нові куполи, покрівлю, оновили внутрішні розписи, іконостас.

Вранці отець Василь Андронійчук освятив воду. На святкове богослужіння прибув Архієпископ Мелетій, благочинні районів, священики з багатьох сіл — всього понад 30 осіб. Прибуло і чимало гостей із довколишніх сіл.
А як чудово співав архієрейський хор із Чернівців та церковні хори із Старого Вовчинця і Багринівки!
Прихожани вклонились чудотворній Красноїльській іконі Божої Матері, яку привезли із селища Красноїльська. Глибочанин Михайло Думітру доставив із Хрестовоздвиженського храму (смт.Глибока) ікону Спаса Грядущого.
Священики провели навколо це ... Читати далі »
Переглядів: 395 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-31

Талант, що від Бога дається
Давно, чесно кажучи, не довелось мені чути у «живому» виконанні саксофоніста, як оце нещодавно порадував своєю віртуозною грою Іван Чупрун. Власне, не тільки мене, а й усіх присутніх того дня у залі районної ради, бо аплодували молодому музиканту щиро і гучно.
Родом Іван Чупрун із Тереблече, йому 25 років. Має два дипломи: про закінчення Чернівецького музичного училища імені Сидора Воробкевича та Кам’янець-Подільського аграрного університету. Одружений, разом із дружиною Ганною виховують десятимісячного сина Максима.

— Чому обрав для своєї творчості саксофон, а не якийсь інший музичний інструмент?
— Особливих пояснень, мабуть, не потрібно. Підштовхнула мене до такого вибору мама, котрій дуже подобається зву ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-31

Наше сьогодення — вимогливе і мінливе. Іноді воно, неначе художник, розфарбовує дні неповторними моментами, а ось уже, як віртуозний композитор, творить свою симфонію в мінорних та мажорних тонах. А володіє світом завжди той, хто має можливість бути у курсі інформації.

Нині, окрім книги, нові горизонти життя допомагає відкривати Інтернет. Хоч, як зауважують бібліотекарі, їхнє ставлення до інноваційних технологій ґрунтується метою — забезпечувати користувачів джерелами інформації. Традиційне спілкування з книгою не замінить жодна техніка, хоч вона теж є витвором людини.
Щоб подолати інформаційну нерівність, у 2012 році було оголошено конкурс проектів „Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІV”, започаткований Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІRЕХ) у рамках Програми „Бібліоміст” фонду Білла та Мелінди ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-31

Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
nanewday@mail.ru