Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Грудень » 31 » Нові горизонти книгозбірень Глибоччини
12:52 PM
Нові горизонти книгозбірень Глибоччини
Наше сьогодення — вимогливе і мінливе. Іноді воно, неначе художник, розфарбовує дні неповторними моментами, а ось уже, як віртуозний композитор, творить свою симфонію в мінорних та мажорних тонах. А володіє світом завжди той, хто має можливість бути у курсі інформації.

Нині, окрім книги, нові горизонти життя допомагає відкривати Інтернет. Хоч, як зауважують бібліотекарі, їхнє ставлення до інноваційних технологій ґрунтується метою — забезпечувати користувачів джерелами інформації. Традиційне спілкування з книгою не замінить жодна техніка, хоч вона теж є витвором людини.
Щоб подолати інформаційну нерівність, у 2012 році було оголошено конкурс проектів „Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІV”, започаткований Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІRЕХ) у рамках Програми „Бібліоміст” фонду Білла та Мелінди Гейтс для українських публічних бібліотек. Глибоцька централізована бібліотечна система стала учасником цього конкурсу проектів. І ось у понеділок відбулось урочисте перерізання символічних стрічок у книгозбірнях нашого району.
Розпочався святковий день у районній книгозбірні для дітей. Тут діятиме бібліотечний Інтернет-центр „Перлина”, оснащений п’ятьма комп’ютерами з ліцензійним програмним забезпеченням, web-камерами, навушниками та мікрофоном, сканер-принтером, WiFi-роутером. Від щирого серця вітали всіх користувачів книгозбірні з новими можливостями регіональний представник програми „Бібліоміст” у Чернівецькій області Іван Боднарюк, заступники голів РДА та райради Михайло Божеску і Петро Тимофтій, начальник відділу культури і туризму РДА Ольга Крючко, директор Чернівецької ОУНБ ім. Івасюка Антоніна Іваницька, її заступник з наукової роботи Марія Довгань. Розповіла про шлях до перемоги у проекті директор Глибоцької ЦБС Ольга Ковальчук. 
Три комп’ютери та оснащення отримала районна бібліотека для дорослих. Сюди на відкриття завітали також учні селищних шкіл. А глибочанин, пенсіонер Михайло Горбань, який багато літ працював у галузі культури, так зацікавився новітніми технологіями, котрі вже давно стали невід’ємною частиною суспільного життя, що пообіцяв освоїти їх.
З короваєм та піснею очікували перерізання символічних стрічок у бібліотеках-філіях, адже у Йорданештській книгозбірні до послуг читачів відтепер два комп’ютери, у Кам’янській — три, Чагорській — два з ліцензійним програмним забезпеченням, web-камерами, навушниками та мікрофоном, сканер-принтером, WiFi-роутером. Устаткувавши бібліотеки новітніми технологіями, жителі місцевих територіальних громад отримали безкоштовний вільний доступ до інформації із світової мережі, зв’язок з рідними та друзями по скайпу.
Висловили вдячність всім, хто допоміг у реалізації проекту, команді програми „Бібліоміст”, районному керівництву, відділу культури і туризму РДА і сільські голови Георгій Лютик, Дмитро Шмідт, Вікторія Ткачук.
Отож, комп’ютеризовані бібліотеки очікують своїх читачів!
Лариса Дущак.
Фото автора.





Переглядів: 410 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
nanewday@mail.ru