Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Грудень » 20
Світлим та багатим на дива був для дітей цей тиждень, адже очікували Святого Миколая, який щедро роздає дарунки.



На початку жовтня у селі Слобідка святкували відкриття навчально-виховного комплексу. Однак, на цьому турбота про малечу не завершилась. Керівництво району навідується у дитячі установи. Цього тижня головам РДА і райради Миколі Загарюку та Валерію Ротарю дошкільнята щиро раділи, адже привезли солодкі гостинці від самого Миколая.
Солодощі отримали також діти Кам’янки. Завітало керівництво району і до селищних діток, які закликали Миколайчика піснями, танцями. У РБТД виступили хореографічні колективи „Веселка”, „Сонечко”, „Сувенір”, „Первоцвіт”, підготовча група „Ізворашу”, спортивно-бальна студія „Гран-прі”, солісти. Спонсорами свята стали райдержадміністрація, районна та селищна ради, районна організація профспілки ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-20

Наша землячка — Віце-міс Монреаля
Євгенія Шпортак вісім років тому назад виїхала разом із батьками у Монреаль (Канада). Досі навчалась у гімназії №3 м.Чернівці, де досконало вивчила французьку мову. У країні кленового листка закінчила коледж, а нині навчається в університеті.

Варто зазначити, що у цьому місті велика діаспора українців, які зберігають традиції та звичаї свого народу. Є кілька громадських організацій. Це, зокрема, «Просвіта» ім. Т.Шевченка, Союз українок, Українське національне об’єднання «Монреаль», Товариство взаємодопомоги мігрантів «Зустріч» та ін. Видають українську газету.
Навесні у місті  волонтери Товариства Святого Володимира влаштували свято краси: благодійний вечір-конкурс «Міс-Україна Монреаль» на підтримку українського фестива ... Читати далі »
Переглядів: 467 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-20

Понад сотня прихожан у вівторок зібралась на  святкове богослужіння у храмі Великомучениці Варвари УПЦ Київського Патріархату, що у селі Кам’янка.
Ініціював будівництво Ілля Балан (нині голова парафіяльної ради). Ілля Григорович розповів, що сільська рада надала земельну ділянку для будівництва. Спочатку мали намір спорудити капличку та згодом вирішили звести церкву. Багато хто вагався, мовляв, чи осилимо? Бо ж потрібні чималі кошти! Але відгукнулись спонсори і небайдужі жителі села.
Перший камінь заклали у 2005-у. Нині місце, де стоїть храм, і не впізнати! Виросла чудова культова споруда, викопали криницю, облаштували огорожу. Поруч — двоповерхове приміщення. На першому поверсі — трапезна, на другому буде бібліотека та клас для недільної школи. Всі будівельні, покрівельні та оздоблювальні роботи виконували кам’янські майстри-умільці. От лише іконостас 2 роки виготовляли різьбярі і розписували худож ... Читати далі »
Переглядів: 433 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-20

На День Святого Миколая (за новим стилем 6 грудня) Йорданештський хор «Фіій Арбороасей» побував у комуні Садова Сучавського повіту (Румунія). Саме цієї днини тут святкували храмове свято і на запрошення отця-настоятеля Сіміона Миндрика хор співав під час богослужіння.



12 — 13 грудня хористи були учасниками національного фестивалю колядок у комуні Дорна Кандренілор того ж повіту. Це стало можливим завдяки підписанню угоди про співробітництво між обласним Товариством румунської культури ім.Міхая Емінеску з Чернівців та Культурною Асоціацією Дорна Кандренілор тамтешнього місцевого священика Габрієла Дорофтієсе та керівника хору отця Василя Пожоги.
Цього разу «Фіій Арбороасей» співав  за кордоном майже у повному складі, завдячуючи візовій підтриці Генерального консульства Румунії у Чернівцях, за що колектив щиро вдячний йог ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: Newday | Дата: 2013-12-20

Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
nanewday@mail.ru