Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Жовтень » 04
У вівторок голова облдержадміністрації Михайло Папієв перебував з робочим візитом у Глибоцькому районі. В цей день, коли в країні відзначали Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана, Михайло Миколайович відвідав Петричанський психоневрологічний інтернат для жінок.

Директор закладу Василь Пластун ознайомив керівника виконавчої влади області та голову райдержадміністрації  Миколу Загарюка, голову райради Валерія Ротаря, директора Департаменту соціального захисту населення ОДА  Людмилу Мар’янчук, журналістів та інших гостей з умовами праці персоналу та умовами проживання підопічних. Михайло Папієв зайшов до прального приміщення, у їдальню та на кухню, спілкувався з підопічними у спальних приміщеннях, де у подробицях поцікавився про проблеми закладу та долі людей, які тут перебувають.
 «Вперше я побував у цьому закладі у 1997 році. Відтод ... Читати далі »
Переглядів: 417 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

Оплесками і хлібом-сіллю зустріли у залі засідань райради голову облдержадміністрації Михайла Папієва ветерани війни та праці, представники громадськості району, котрі зібрались тут з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана, Дня усиновлення.
Із вітальними словами до присутніх спершу звернувся Михайло Папієв, який, зокрема, відзначив плідну роботу влади Глибоччини щодо вирішення соціальних питань. Михайло Миколайович додав, що наш район у цьому аспекті посідає провідне місце в області. Він же згодом вручив почесні грамоти облдержадміністрації та облради кільком ветеранам праці за їх активну діяльність у громадському житті.
Михайло Миколайович зауважив: „Надійний та якісний соціальний захист незахищених верств населення — пріоритетне завдання державної політики та крайової влади зокрема. На цьому завжди наголошує Президент України Віктор Янукович і це, власне, чітко відображається у його ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

А всього у районі 1 жовтня  відчинили  двері три новостворених дошкільних групи
У вівторок у Слобідці всім селом святкували відкриття навчально-виховного комплексу. У приміщенні місцевої школи відкрили групу для дошкільнят, яку відвідуватимуть 32 маленьких слобідчан.

Опришенський сільський голова Микола Попович разом з учнями, вдягненими у національні костюми, зустрічали перших осіб району хлібом-сіллю. Розпочалася урочиста лінійка.
У своїй промові перед присутніми голова райдержадміністрації Микола Загарюк висловив слова подяки тим, хто трудився і доклав максимум зусиль для відкриття дошкільної групи. «Відкриття у вашому селі навчального закладу  нового типу надасть можливість місцевій малечі отримати кваліфіковану дошкільну освіту. А це питання нині особливо на часі як у в ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

У середу у приміщенні управління Пенсійного Фонду у Глибоцькому районі відбулось урочисте відкриття офісу  із надання громадянам послуг за принципом «єдиного вікна».

Виступаючи  із вітальним словом, керівник пенсійної служби області Михайло Романів зазначив, що Пенсійний фонд України – одна з небагатьох державних установ, яка діє за принципом «Влада для людей, а не навпаки».
— Безперечними перевагами запровадженого порядку прийому громадян є відкритість, доступність, прозорість у сфері надання послуг, скорочення строків їх отримання, підвищення комфортності для відвідувачів, — наголосив Михайло Васильович.
«Все це ми робимо, в першу чергу, для людей. Прийшовши у цей заклад, людину повинні обслужити як максимум за 20 хвилин. На це ми націлюємо наших працівників. Якість обслуговування громадян в центрі уваги Президента України і це випливає з його с ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

У Луцьку відбувся VІІ міжнародний фестиваль українського фольклору „Берегиня”, на який з’їхались колективи з усіх областей України, а також Росії, Білорусії, Польщі, Молдови, Румунії, Іспанії, Алжіра.

Чернівецьку область представив народний аматорський колектив „Калинонька” та троїсті музики будинку творчості та дозвілля села Черепківці (кер. Іван Ткачук). На центральному майдані Луцька вони показали свою концертну програму. А в конкурсі троїстих музик наш колектив з-поміж 21 учасника посів друге місце.
Під час обрядового дійства „Українське весілля”, що відбулось в академічному музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка, учасники з Черепківців продемонстрували пошиття вінка та обряд „Приходини до молодого з сорочкою”.
За успішні виступи колективи нагородили дипломами та пам’ятними дарунками. Учасники та керівники вдячні за сприяння у поїздці голові рай ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

От тільки б завершити оте «трохи-трохи» …
Відвідини музею-садиби Ольги Кобилянської у Димці і розмова там із Іваном Даном — незмінним керівником цього закладу впродовж 30 літ — відбулась 27 вересня, тобто рівно за два місяці до ювілею Гірської Орлиці. І треба ж було такому трапитись, що саме напередодні вночі після сильного вітру і дощу через підгнилі стовпи упала частина огорожі біля входу на подвір’я садиби.

— Ось тобі і маєш, — зітхнув Іван Дмитрович і взявся разом з нами піднімати та підпирати паркан.
Власне, на території музею мулять око й досі не розібрані рештки майже зруйнованої часом стайні.
— Начебто і гроші на цю роботу виділили, є домовленість із спеціалістами, бо самим з огляду на техніку безпеки не дозволяють братись за неї, але ... Читати далі »
Переглядів: 773 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

Чимало проблем, які вимагають рішучих дій, існують наразі у наших селах. На щастя, за сприяння ініціативних та небайдужих сільських депутатів деякі недоліки вдається усунути.

Одним із тих, хто не залишається осторонь інтересів рідної громади, є депутат Карапчівської сільради Мірча Чорней. Його добрі справи не є таємницею, недарма ж односельці вже втретє висловили йому свою довіру на місцевих виборах.
Про благородні наміри Мірчі Лазаровича найкраще знає сільський голова Василь Іонець, який не раз звертався за допомогою до нашого героя і, як він запевняє, ніколи не почув відмови.
— Мені здається, що пан Чорней не знає слова „ні”. Скільки разів не попросив би його допомогти сільраді — завжди отримую одну і ту ж відповідь: „Без проблем. Зробимо!” Зокрема, чималий його внесок у ремонт наших доріг та й у інших ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-04

Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru