Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Жовтень » 18
Якщо, зазвичай, понеділок називаємо „важким”, то цього разу він став нетрадиційним — святковим. Навіть день, як для цієї пори року, видався напрочуд гожим та сонячним.
У чотириєдине свято: храм у Глибоці, Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та вшанування 71 річниці створення Української повстанської армії зробили подарунок відомому й талановитому Тарасові Шевченку. А саме розпочали у Глибоці — першому районному центрі серед районів області — другий етап культурно-мистецької акції „Буковинський вінок Кобзареві”. Загалом вона триватиме цілий рік та завершиться у дні вшанування 200-літнього ювілею Тараса.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-18

Сотні мирян взяли участь у архієрейському богослужінні, яке відбулося у понеділок у Свято-Покровському жіночому монастирі села Молодія.

У цей храмовий день Божу службу правили Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій та настоятель Почаївської лаври Митрополит Володимир, який родом із цього села. У своїх повчальних словах владики говорили про важливість Покровського свята та привітали всіх з цим духовним празником.
З вітальним словом до присутніх звернувся і голова облдержадміністрації Михайло Папієв. У своїй промові він говорив про земні проблеми, але і на них воля Божа, — зазначив губернатор. «Цього року наша буковинська земля дала найбільший урожай за всю її історію, і це не без Божого благословіння», — сказав Михайло Папієв.
На богослужінні також були присутні народний депутат Іван Попеску, керівники району Микола Загарюк та Валерій Ротар.
... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-18

Минулого тижня відбулись вибори президента Республіки Азербайджан, які викликали різні коментарі та думки політичних експертів і журналістів. Наш кореспондент мав можливість поспілкуватись з депутатом обласної ради Аурікою Божеску, яка була спостерігачем на цих виборах.

— Ауріко Василівно, розкажіть про склад делегації та кого ви представляли на виборах президента в Азербайджані?
— Під час виборів у цій державі було досить багато спостерігачів. Ми представляли міжнародну організацію «За справедливі вибори», до складу якої входило по 1 — 2 спостерігачі від різних країн ЄС, СНД, США та Ізраїлю. Я працювала у групі з професором-політологом з Румунії Іоаном Хоргою.
— Як знайшли вас європейські структури у маленькій провінційній Глибоці?
— Спілка Румунських Товариств «За європейську інтеграцію» має партнерство з багатьма європейськими структурами ... Читати далі »
Переглядів: 646 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-18

Минулої п’ятниці у Станівцях  відкрили меморіальну дошку видатному місцевому літописцю Івану Адамовичу Постевці. Урочистості відбулись на подвір’ї сільської школи, на фасаді якої її і встановили. Це була людина, яка все своє життя віддала вихованню дітей, будучи вчителем рідної румунської мови і заступником директора Станівецького навчального закладу.

Окрім основної роботи та звичайних селянських клопотів сільського освітянина, Іван Постевка  був справжнім літописцем своєї малої Батьківщини. Практично все життя збираючи документи та матеріали про Станівці, в останні роки життя він видав дев’ять книг про їх історію. Понад два десятка літ очолював Станівецьку філію обласного товариства румунської культури ім.Міхая Емінеску, був очільником  первинної організації Товариства репресованих «Голгофа» та не один рік керував місцевою організацією ветеранів ві ... Читати далі »
Переглядів: 627 | Додав: Newday | Дата: 2013-10-18

Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru