Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Жовтень » 4 » Михайло Папієв: «Ці люди повинні почувати себе рівними серед рівних»
12:29 PM
Михайло Папієв: «Ці люди повинні почувати себе рівними серед рівних»
У вівторок голова облдержадміністрації Михайло Папієв перебував з робочим візитом у Глибоцькому районі. В цей день, коли в країні відзначали Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана, Михайло Миколайович відвідав Петричанський психоневрологічний інтернат для жінок.

Директор закладу Василь Пластун ознайомив керівника виконавчої влади області та голову райдержадміністрації  Миколу Загарюка, голову райради Валерія Ротаря, директора Департаменту соціального захисту населення ОДА  Людмилу Мар’янчук, журналістів та інших гостей з умовами праці персоналу та умовами проживання підопічних. Михайло Папієв зайшов до прального приміщення, у їдальню та на кухню, спілкувався з підопічними у спальних приміщеннях, де у подробицях поцікавився про проблеми закладу та долі людей, які тут перебувають.
 «Вперше я побував у цьому закладі у 1997 році. Відтоді багато що змінилося. Я сьогодні сміливо можу задовільно оцінити роботу персоналу. Власне, це нелегка праця.  Підопічні повинні відчувати себе такими ж рівноправними громадянами, як і всі решта. А на це вказують і соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, у яких турбота про людей, які потребують особливої уваги, займає чільне місце», — зазначив Михайло Папієв.
Сьогодні у цьому закладі працюють 116 працівників, які опікуються 184 жіночками, з них 35 — лежачі. Вони не лише з нашої області, є й з інших регіонів України. Заклад має підсобне господарство: обробляють 35 гектарів землі, є свій корівник та свинарник. Це дає можливість стверджувати про належну калорійність та якість харчування хворих. Михайло Папієв також зазначив, що Петричанський психоневрологічний інтернат є один із небагатьох подібних в Україні і, як він вважає, про такі необхідно піклуватись. Життя ж, як правило, диктує свої умови.
«Ми маємо ще над чим працювати у цьому закладі. Необхідно відремонтувати кілька приміщень, аби всіх жіночок перевести із старого корпусу у новий. На це потрібні кошти і ми працюватимемо над цим питанням», — сказав Михайло Миколайович.
Під час зустрічі персонал та керівник закладу неодноразово висловлювали вдячність присутньому депутату облради — генеральному директору ТзОВ «Надія» Василю Бічеру за постійну турботу та посильну допомогу  Петричанському інтернату.
Михайло Папієв висловив щиру вдячність працівникам, привітав присутніх у залі мешканок закладу з Днем людей похилого віку та подарував їм ще один телевізор для приємного відпочинку.
Микола Шапка.
Фото Петра Митранюка.






Переглядів: 420 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru