Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Березень » 21
Глибока завжди була піонером заходів євроінтеграційного напрямку. Сьогодні ми просунулись ще на один крок вперед. На ХХVІ сесії депутати районної ради прийняли рішення про використання прапора Європейського Союзу на території Глибоцького району.
Документ проголосований з метою наближення України до підписання Угод про асоціацію та зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Його прапор підняли на флагштоці перед адмінбудинком Глибоцької районної ради на вул. Піонерській. Народні обранці Глибоччини  рекомендували селищній та сільським радам району прийняти відповідні рішення щодо використання прапора Європейського Союзу.
Також прийняли рішення на знак солідарності і поваги встановити на будинку районної ради прапор Чорноморського Флоту України.
Микола ШАПКА.
Фото Петра МИТРАНЮКА.
< ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: Newday | Дата: 2014-03-21

Нещодавно до редакції надійшов лист від нашого постійного читача Лазаря Дручука із Купки, який передплачує районну газету з 1966 року. Лазар Семенович порушує вельми актуальну проблему — відповідальність депутатів усіх рівнів за соціально-економічний розвиток місцевостей. Отож, нижче публікуємо найцікавіші уривки із листа.
„У матеріалах газети за 24 січня 2014 року у рубриці „Від влади” дізнався, що відбулась зустріч керівництва району із народним депутатом Іваном Попеску, обранцями обласної та районної ради Аурікою Божеску та Петром Постевкою стосовно прийняття бюджетів усіх рівнів. Думаю, слава Богу, нарешті дадуть кошти на соціально-економічний розвиток району, і, можливо, виділять якісь гроші для ремонту доріг і мостів у Купці.
Але не так сталось, як гадалось. Читаю газету „Погляд”. Чорними буквами надруковано цитату народного депутата Геннадія Москаля: „Буковина — єдина область, якій не дадуть ... Читати далі »
Переглядів: 413 | Додав: Newday | Дата: 2014-03-21

Як часто, дивлячись на свою дитину, батьки думають: хочеться, щоб вона досягла справжніх висот. Іван Меглей з Йорданешт у парі з Наталкою Ванзуряк з Глибоки витанцювали собі вже не першу перемогу.
Діти навчаються бально-спортивним танцям у приватній школі „Лідер”. Два з половиною роки Василь та Анастасія Савко відкривають їм світ хореографічного мистецтва. Привозили перемоги з Чернівців, Тернополя, Львова, Києва. А оце днями повернулись із міжнародного фестивалю „Mikolajki Open 2014” у Польщі. Змагаючись на паркеті з представниками європейських країн, Наталка та Іван здобули четверте місце у категорії Юніор 1 D клас та перше місце у категорії Юніор 1 Е клас.
Як розповів Іванко, танці займають значну частину його життя, адже вчить, окрім спортивно-бальних, і народні у РКБТД. Батьки підтримують його захоплення і їздять на зм ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: Newday | Дата: 2014-03-21

Прохолодний ранньоберезневий день спонукав 93-річну Савету Роговей зручніше вмоститись  на селянську піч, аби зігріти хворі ноги. Вона лиш напередодні повернулась із райлікарні і вельми рада була знову відчути тепло рідної домівки у Волоці.
Коли з’ясувалось хто ми і звідки, старенька таки злізла з печі  і жваво взялась до розповіді про життя-буття зі своїм чоловіком Іваном Іллічем, з яким разом уже 63 роки.
Так склалось, що Савета Ністорівна, зростаючи у великій сім’ї, де окрім батька і матері виховувалось ще 14 дітей, так і не змогла піти до школи, щоб навчатись бодай у початкових класах. Зате з малих літ пізнала всю повноту домашньої праці, а відтак і на полі у колгоспній ланці. Страхіття війни, повоєнний голод теж припали на її долю. Власне, не оминули вони й Івана Ілліча, а коли побрались у 1950 році, довелось ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: Newday | Дата: 2014-03-21

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
nanewday@mail.ru