Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 31
У вівторок у Глибоці біля пам’ятника Борцям за волю України відбулось Народне віче, у якому  взяли участь понад три сотні громадян, в тому числі депутати районної та обласної рад різних політичних сил, сільські голови. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Микола Загарюк та голова районної  ради Валерій Ротар.
Першим до присутніх звернувся депутат районної ради Григорій Ванзуряк, який повідомив, що це  мирне зібрання, спростувавши чутки останніх днів про підготовку силових заходів у приміщенні влади.



Віче розпочалося панахидою за загиблими на Євромайдані активістами, яку правила група священиків на чолі з отцем Романом Грищуком — благочинним Глибоцького району УПЦ Київського патріархату. Члени церковного хору, які підспівували, тримали у руках портрети загиблих майданівців Сергія Нагоя ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-31

Дмитро Глобак,
директор Глибоцького ліцею,
фракція Партії регіонів:
— Важко однозначно оцінити ситуацію, бо надто не так все добре складається. Мені здається, якби опозиціонери Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок більш виважено і заздалегідь продумали свої дії, то не було б зараз таких жертв і постраждалих.
 Хотів би закликати всіх депутатів, агресивно налаштованих людей призупинити свої непродумані дії. Це могло б посприяти уникненню насильства.



Валерій Воротняк,
начальник ВУЖКГ,
член фракції Народної партії:
— Я весь час дотримувався принципів мирного вирішення всіх проблем. Думаю, що і цього разу обидві сторони як від влади, так і від опозиції могли б знайти діалог. Ще раз підтверджую можливість тільки мирн ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-31

Ми, ГРОМАДА, глибоко стурбовані ситуацією у країні, викликаною політичною кризою та гострим силовим протистоянням у центрі Києва та багатьох регіонах країни. Незважені, непослідовні кроки влади та окремих політиків, спецпідрозділу «Беркут» призвели до ескалації напруження. Існуючий режим підняв руку на багатонаціональний  український народ і пішов на кровопролиття, що призвело до людських жертв. Застосування сили владних структур проти мирного населення продовжилося і в подальшому. Влада демонструє, що не хоче або неспроможна чути власний народ, грубо нівелюючи конституційне право народу бути єдиним джерелом влади в Україні та здійснювати її безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.  Такі дії недопустимі в демократичному суспільстві. Ми їх засуджуємо та висловлюємо своє глибоке співчуття сім’ям загиблих і всім постраждалим у масових заворушеннях. Застосування сили і будь-які дії, що ведуть до цього, знущання над л ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-31

Тепер коридорами Глибоцького ліцею часто лунають „хеллоу” або „гуд монінг”. Це вітаються учні та педагоги з волонтером Корпусу Миру США в Україні Олександрою Холтцер.

Міс Олександра або Олександра Нілівна, так відрекомендувала себе американка, прибувши до Глибоки із штату Нью-Йорк. За освітою вона історик, навчалась в університеті Бостона. Розповіла, що завжди хотіла працювати в організації Корпусу Миру, як і її батько. Власне, росла, займаючись волонтерством. Любить подорожувати, долати труднощі, які виникають, коли починаєш вивчати незнайомі країни, мову і культуру.
Коли Олександра Холтцер подала заявку, ще не знала в яку країну направлять. Однак, на пропозицію їхати до України, погодилась з легкістю, оскільки прабабуся була українкою. Спершу три місяці перебувала у Чернігові, де вивчала українську. Зізналась, що наша мова дається їй нелегко — складна абетка. ... Читати далі »
Переглядів: 416 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-31

„Новий шлях” — перше видання, яке виходить на Глибоччині
У 2015-у виповнюється 70 років з дня заснування районної газети. З нагоди ювілею розпочинаємо друкувати серію матеріалів про історію нашого часопису та її творців. Стартуємо публікацією, у якій мова піде про „Новий шлях” — саме під такою назвою 8 січня 1945 року вийшла перша газета у Глибоцькому районі.



На жаль, збереглося лише декілька примірників „Нового шляху”. Якщо бути точнішим, 3 номери повністю (1-й, 2-й та 7-й), а ще друга сторінка газети від 17 лютого 1945 року. Небагато, але достатньо, аби зробити певні висновки про видання зокрема та про життя району в цілому.
Виходив часопис на 2 сторінках як орган Глибоцького РККП(б)У та райвиконкому Черні ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-31

Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru