Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 27
З Києва надходять тривожні вісті. Як відомо, 19 січня епіцентр протистояння євромайданівців з владою перемістився з Майдану Незалежності на вулицю Грушевського, до стадіону "Динамо”. Саме звідси протестувальники пішли на штурм урядового кварталу. Вчора, коли наша газета була готова до друку, протистояння між мітингувальниками та силовиками у центрі Києва ще тривало. Затишшя настало лише у другій половині дня, коли мали б зустрітись лідери опозиції з Президентом України.



За даними Київської міської адміністрації, станом на вчорашній день з початку заворушень постраждали близько 200 мітингувальників. Є жертви.
За медичною допомогою звернулося і понад 250 правоохоронців, близько сотні з них госпіталізовано.
Під час виконання своїх професійних обов’язків постраждало близько півсотні журналістів. Це неприпустимо, і журналісти ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Цього тижня частина нашого району залишилась без електроенергії. Зокрема, як повідомляє адміністрація Глибоцького РЕМу, протягом 21-22 січня повністю було знеструмлено 17 населених пунктів, а ще 5 — частково.
Ситуація вимагала негайних дій, адже відсутність електроенергії блокує роботу більшості установ та служб. На щастя, оперативно відреагували як районна влада, так і представники РЕМу. Зокрема, голова райдержадміністрації Микола Загарюк доручив провести позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови РДА Богдана Підлубного. Заслухавши учасників, комісія дала відповідні доручення щодо усунення наслідків знеструмлення.
За більш детальною інформацією ми звернулись до начальника Глибоцького РЕМу Степана Мельника, який повідомив про причини знеструмлення та про хід робіт щодо відновлення електропостачання:
— Ситуацію, яка склалась, можна описати ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Рішенням ХХІ сесії Глибоцької районної ради VІ скликання № 147-21/13 від 20 грудня 2013 р. затверджено народних засідателів районного суду, яких залучатимуть з 1 січня 2014 р. по 31 грудня 2017 р. під час здійснення правосуддя.
До кладу народних засідателів Глибоцького районного суду Чернівецької області увійшли:
Воробчук Віталій Кузьмич — 1976 р.н., мешканець с.Кам`янка, приватний підприємець.   
Винтоник Людмила Іллівна — 1973 р.н., с.Старий Вовчинець, директор МПП «Геосвіт».
Малофій Руслан Васильович —1980 р.н., с.Петричанка, юрист Глибоцького РЕМу.
Мігоряну Сорін Дмитрович —1981 р.н., с.Тарашани, приватний підприємець.
Боднарюк Георгій Васильович —1977 р.н., с.Купка, директор МПП «Юрсвіт».
Славута Парасковія Василівна — 1968 р.н., смт.Глибока, заступник директора з навчальної виховної роботи Глибоцького ліцею.
Опаєць Катерина Костянтинівна — 1969 р.н., смт. Глибока, заступник директора з навчальної вих ... Читати далі »
Переглядів: 558 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Валерій Сака: «Легко буває тільки тоді, коли нічого не робиш»
На позачергових виборах Тереблеченського сільського голови, що відбулись 15 грудня 2013 року, із поміж трьох кандидатів переконливу перемогу здобув Валерій Сака.
Він є уродженцем Тереблече (народився 1 лютого 1958 року), має вищу освіту — закінчив Кам’янець-Подільський сільгоспінститут, працював головним агрономом, головою колгоспу «Прикордонник», начальником державного підприємства Служби міжнародних автомобільних перевезень. Валерій Федорович одружений, має двох дорослих синів.

—  У своїй передвиборній програмі на чому, перш за все, акцентували увагу, аби зацікавити виборців?
— Що можна, чесно кажучи, при нинішніх фінансових можливостях обіцяти людям? А тому попри все казав сельчанам: буду шукати можливості зробити дороги обох сіл такими, аби бодай машини не ... Читати далі »
Переглядів: 451 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Пост на посту, але сусід сусіду завжди допоможе
Наприкінці торішньої зими негода спричинила чимало проблем, зокрема і митникам як з українського боку, так і з румунського. Через снігові замети створились затори для перетину кордону.

І тоді спрацювало дійове контактування митного поста «Вадул-Сірет» та VAMA «SIRET». Зокрема, обопільно з румунськими колегами завдяки спеціально обладнаному трактору розчистили  від снігу автомобільний відтинок пункту пропуску. Вже невдовзі було відновлено рух транспорту і черги почали «розсмоктуватись».
— То є лиш один штрих нашої співпраці, — розповів начальник поста «Вадул-Сірет» Віктор Андрійчук. — Поряд з тим ми проводимо оперативні зустрічі із сусідами щодо з’ясування змін тих чи інших законод ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Виявляється, для того, щоб почати життя з чистого листка, зовсім не обов’язково чекати понеділка чи першого дня нового року. По-новому можна почати жити і 19 січня. Чимало жителів нашого району так і зробили, занурившись минулої неділі у зачарований Водохрещем Сірет та прийнявши благодатне омовіння, а, отже, очищення.



Багато православних вранці поспішили до храму Божого, щоб набрати освяченої водички. Опісля приєднались до тих, хто вже очікував Йорданського „моржування” на р. Сірет у Кам’янці, поблизу центрального моста. За традицією віталися: „Христос хрестився!” „У річці Йордані”. Тим часом працівники МНС розташували намет для переодягання. А фольклорні колективи з Кам’янки, Черепківців, Старого Вовчинця віншували присутніх колядками: „Ой у річці на Йордані зібралися християни…”.
І ... Читати далі »
Переглядів: 516 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-27

Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru