Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 31 » Американці Олександрі Холтцер подобається Глибока і українська кухня
1:49 PM
Американці Олександрі Холтцер подобається Глибока і українська кухня
Тепер коридорами Глибоцького ліцею часто лунають „хеллоу” або „гуд монінг”. Це вітаються учні та педагоги з волонтером Корпусу Миру США в Україні Олександрою Холтцер.

Міс Олександра або Олександра Нілівна, так відрекомендувала себе американка, прибувши до Глибоки із штату Нью-Йорк. За освітою вона історик, навчалась в університеті Бостона. Розповіла, що завжди хотіла працювати в організації Корпусу Миру, як і її батько. Власне, росла, займаючись волонтерством. Любить подорожувати, долати труднощі, які виникають, коли починаєш вивчати незнайомі країни, мову і культуру.
Коли Олександра Холтцер подала заявку, ще не знала в яку країну направлять. Однак, на пропозицію їхати до України, погодилась з легкістю, оскільки прабабуся була українкою. Спершу три місяці перебувала у Чернігові, де вивчала українську. Зізналась, що наша мова дається їй нелегко — складна абетка. Однак, вже знає чимало виразів. До прикладу:
— У Глибоці у мене гарна квартира. А люди ставляться привітно.
Глибока міс Олександрі сподобалась ще й тим, що розташована недалеко від обласного центру, в той же час спокійна і тиха. Привабила також наша кухня, а найбільше — варенички. 
Впродовж двох років американка житиме і працюватиме пліч-о-пліч з глибочанами, обмінюючись досвідом та, сподіваємось, започатковуючи стосунки, які триватимуть і опісля. Основна мета співпраці — дати можливість учням, педагогам почути живу англійську у спілкуванні, аби підвищити рівень власної освіченості та відшліфувати правильність вимови. Не можемо не погодитись з тим, що вчити іноземну з підручника — це одне, а чути її у спілкуванні — зовсім інше.
Міс Олександра працює разом із педагогами, спільно визначаючи зароблену за урок оцінку. Також веде позакласні заходи — гуртки. Планує організувати семінари, тренінги як для вчителів району, так і області.  
Довідка: Корпус Миру — урядове агентство США, започатковане 1960 року закликом сенатора Джона Кеннеді до студентів Мічиганського університету служити своїй країні та сприяти зміцненню миру у світі. Конгрес США 22 вересня 1961 ухвалив закон про Корпус Миру. Корпус Миру США в Україні засновано у 1992, коли Президент України Леонід Кравчук та президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду.
Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.







Переглядів: 418 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru