Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 31 » На глибоцькому Народному віче
2:05 PM
На глибоцькому Народному віче
У вівторок у Глибоці біля пам’ятника Борцям за волю України відбулось Народне віче, у якому  взяли участь понад три сотні громадян, в тому числі депутати районної та обласної рад різних політичних сил, сільські голови. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Микола Загарюк та голова районної  ради Валерій Ротар.
Першим до присутніх звернувся депутат районної ради Григорій Ванзуряк, який повідомив, що це  мирне зібрання, спростувавши чутки останніх днів про підготовку силових заходів у приміщенні влади.



Віче розпочалося панахидою за загиблими на Євромайдані активістами, яку правила група священиків на чолі з отцем Романом Грищуком — благочинним Глибоцького району УПЦ Київського патріархату. Члени церковного хору, які підспівували, тримали у руках портрети загиблих майданівців Сергія Нагояна, Юрія Вербицького, Романа Сеника, Михайла Жизневського. По завершенні богослужіння отець Роман, до речі, один з активних учасників Євромайдану у Києві, зазначив:
— Народ пам’ятає, як важко дісталась незалежність і вийшов нині на Майдан, аби її не втратити. Сьогодні ми зібралися у Глибоці для мирного спомину жертв — героїв України. І ні в якому разі не для якогось гарячого протистояння, захоплення чи побиття. Молимося за світле майбутнє нашої країни.
Далі перед присутніми виступили організатори заходу та керівники району.
Петро Панчук,
депутат Глибоцької районної ради:
— Розпочну виступ словами з пісні: „Вставай, країно, прокиньтесь люди!”. Я дякую, що сьогодні люди прокинулися. Я був на Майдані 27 та 30 листопада, 1 і 22 грудня. На вулиці Грушевського земля була чорна від сажі.
На Майдані вбили молодих хлопців. Прошу хвилиною мовчання вшанувати їх пам’ять. Вони — герої України. Сьогодні ми стоїмо на порозі величезних подій, творимо історію. У єдності — наша сила.
Народ буде керувати у цій країні. Згідно статті 5 Конституції України народ визнається носієм суверенітету і єдиним джерелом влади.
Григорій Тіміш,
депутат Глибоцької районної ради:
— У країні повинні відбутись зміни для майбутнього наших дітей. Усі ми маємо жити у вільній, європейській Україні. Варто рівнятись на румунів, поляків, угорців, які колись зробили правильний вибір.
Закликаю публічно депутатів-регіоналів вийти з лав партії та фракції, припинивши таким чином підтримку злочинних наказів. Це ваш моральний і громадянський обов’язок. Доведіть громаді Глибоччини, що ви гідні представляти їхні інтереси.
Прем’єр-міністр Микола Азаров подав у відставку, але, якби він прийняв подібне рішення півтора місяця тому, повірте мені, не пролилась би кров невинних людей.
Микола Загарюк,
голова Глибоцької райдержадміністрації:
— Важко стає на душі, коли бачиш та чуєш, що невинні люди гинуть за державу, за її незалежність. Ці молоді люди могли ще жити та працювати. Я, як громадянин України, схиляю голову перед ними та перед тими, хто прийшов сьогодні вшанувати їх пам’ять. Водночас мені неприємно, що замість вшанування починаються розмови про вихід із партії.
Хочу всім нам побажати стриманості та мудрості. Особисте прохання — нехай у нашому районі панує мир та злагода.
Валерій Ротар,
 голова Глибоцької районної ради:
— Мені, як і Миколі Георгійовичу, надзвичайно тяжко стояти перед вами, адже ми є представниками діючої влади. Прошу всіх: будьте мудрими, толерантними, поважайте один одного.
Хочу подякувати організаторам за те, що ця акція пройшла мирно. Чесно кажучи, я трохи переживав. У першу чергу я хвилювався за приміщення районної ради, адже це наше спільне майно.
Ми знаходимось за крок від громадянської війни, отож, як писав Шевченко: „Схаменіться, люди, лихо буде!”
Георгій Придій,
депутат Чернівецької обласної ради:
— Перш за все, хочу подякувати жителям Глибоцького району за те, що вони знайшли час підійти до цього святого місця і висловити свою позицію щодо тих подій, які відбуваються у нашій державі. Бездарна політика уряду вивела мільйони людей на майдани. Наш народ надзвичайно терплячий, але й терпінню приходить кінець. Я радий, що ми проводимо мирну акцію.
*   *   *
Перед присутніми також виступили організатор Чернівецького автомайдану Олексій Коломієць  (який  саме приїхав у Глибоку з колоною машин на підтримку Народного віче), активісти Олександра  Возняк, Євгенія Царик, Володимир Григорчук, сестра Михайла Гаврилюка, над яким знущалися силовики  «Беркуту»: змусили чоловіка роздягнутися і тримали на морозі. Всі вони засудили дії влади щодо застосування сили проти учасників Євромайдану та журналістів, які постраждали під час виконання своїх професійних обов’язків, і вимагали покарати винних.
Присутні вирішили створити Народну раду району та прийняли Заяву, текст якої подаємо на 2 стор.
Микола Шапка,
Георгій Семенюк, Лариса Дущак, Петро Митранюк (фото).









Переглядів: 642 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru