Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Ой у Глибоці на храму
11:15 AM
Ой у Глибоці на храму
Якщо, зазвичай, понеділок називаємо „важким”, то цього разу він став нетрадиційним — святковим. Навіть день, як для цієї пори року, видався напрочуд гожим та сонячним.
У чотириєдине свято: храм у Глибоці, Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та вшанування 71 річниці створення Української повстанської армії зробили подарунок відомому й талановитому Тарасові Шевченку. А саме розпочали у Глибоці — першому районному центрі серед районів області — другий етап культурно-мистецької акції „Буковинський вінок Кобзареві”. Загалом вона триватиме цілий рік та завершиться у дні вшанування 200-літнього ювілею Тараса.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Біля пам’ятника генію українського народу, що у центрі селища, зібрались глибочани та гості. Перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, голова РДА Микола Загарюк, голова райради Валерій Ротар та селищний голова Костянтин Горячко поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та звернулись із словами вітань до присутніх. „Пророком майбутнього нашого народу”, поетом, якого варто читати, щоб пізнавати світ і себе у ньому, а також носієм православної віри назвав Кобзаря настоятель храму святої Покрови о.Дмитрій Зав’ялець.
Прозвучали поетичні рядки, присвячені Тарасу Григоровичу.
Опісля козаки Червонодібровської Січі продемонстрували елементи бойового гопака.

Стелися, барвінку…
У народі кажуть: „Від хати до хати”. А у нас — від району до району барвін-зілля вплітатиметься у краще мистецтво співу, танцю, художнього читання, щоб на 200-ті роковини Шевченка стати гідним буковинським вінком вшанування.
Мозаїку талантів творчого звіту аматорських колективів району, проведеного у рамках культурно-мистецької акції не тільки оплесками оцінили глядачі, котрі зайняли місця у районному будинку творчості та дозвілля опісля композиції біля пам’ятника Шевченку, а й члени оглядової ради на чолі з начальником управління культури ОДА Іваном Петрусяком.
Очільники району Микола Загарюк та Валерій Ротар, селищний голова Костянтин Горячко відзначили грамотами кращих працівників галузі культури району.
Варто зазначити, що програму творчого звіту представили тематичними частинами.

Як інь і янь…
Якщо глядачі мистецький букет творчого звіту оцінили оплесками, то члени оглядової ради тим часом нотували  поради…
Можливо, символічно заключну пісню Марія Сандуляк та Аліса Божескул виконали у чорній та білій сукнях. Так і критичні настанови — завжди тільки поштовх до удосконалення.
Отож, що мовили провідні фахівці області з художньої самодіяльності на чолі з головою оглядової ради, начальником управління культури ОДА Іваном Петрусяком?
Гарно представили себе Червонодібровські козаки, народний аматорський хор працівників культури (кер. Андрій Плішка), виступи Георгія Шапки, Марії Сандуляк та Аліси Божескул — професійні. Загалом вокал району потребує приділити більше уваги одночасному звучанню трьох самостійних мелодичних голосів. Щодо хореографії, на правильному шляху народний танець, відстає естрадний. Тішить те, що відродився оркестровий жанр. Тут має бути майстерність кожного і бажання всіх грати, як один. Оцінили також виставку умільців, оскільки представили 10 видів ремесел, котрі естетично оформили та виставку робіт вихованців Глибоцької художньої школи, що розгорнулась у фойє РБТД. Прозвучало побажання фольклорним колективам бути на сцені рухливішими, додати першого голосу НАФК „Вишиванка” зі Старого Вовчинця.
Загалом підсумували, що у Глибоці задали справжній професійний тон, якою має бути культурно-мистецька акція „Буковинський вінок Кобзареві”.
А директору Глибоцького РБТД Романові Нагірному члени оглядової ради мовили, що справу батька продовжує гідно, роботою задоволені.
Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.
Переглядів: 573 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru