Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 27 » Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!
6:18 PM
Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!
З Києва надходять тривожні вісті. Як відомо, 19 січня епіцентр протистояння євромайданівців з владою перемістився з Майдану Незалежності на вулицю Грушевського, до стадіону "Динамо”. Саме звідси протестувальники пішли на штурм урядового кварталу. Вчора, коли наша газета була готова до друку, протистояння між мітингувальниками та силовиками у центрі Києва ще тривало. Затишшя настало лише у другій половині дня, коли мали б зустрітись лідери опозиції з Президентом України.



За даними Київської міської адміністрації, станом на вчорашній день з початку заворушень постраждали близько 200 мітингувальників. Є жертви.
За медичною допомогою звернулося і понад 250 правоохоронців, близько сотні з них госпіталізовано.
Під час виконання своїх професійних обов’язків постраждало близько півсотні журналістів. Це неприпустимо, і журналісти нашої редакції засуджують подібні дії та вважають, що винні мають бути покарані.
З приводу останніх подій позавчора звернувся Президент України Віктор Янукович. Зокрема, він просив людей не піддаватися на заклики політичних радикалів. Ще не пізно зупинитися і врегулювати конфлікт мирним шляхом. «Я проти кровопролиття, проти застосування сили, проти розпалювання ворожнечі та насилля», — сказав Віктор Янукович.
Всеукраїнська громадська організація «Сила і честь» закликала всі сторони конфлікту в Україні відмовитися від насильства. Про це сказано у заяві відставних генералів. Жахливі наслідки деструктивних процесів, які відбуваються в Україні, кажуть генерали, не потрібні нікому – ні владі, ні політикам, ні громадянам. «І головне – вони не потрібні Україні», – сказано у заяві.
Генерали закликають всіх, від кого залежить мир і спокій в Україні, відмовитися від насильства.
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликала до припинення силового протистояння у Києві. Документ підписав керуючий справами Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Антоній, — повідомляє УНІАН. «Сьогодні в Україні триває протистояння, яке останніми днями, на жаль, набуло гострого силового характеру», — йдеться у зверненні. Релігійні лідери нагадали, що різняться між собою за конфесійною та етнічною приналежністю, але хочуть сприяти єднанню та порозумінню в Україні.
Тим часом екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв’ю польському телеканалу TVN24 Biznes i Swiat у швейцарському Давосі звернув увагу на те, що в Україні є три, а не дві сторони протистояння, згадавши про громадський сектор, у якого є свої тверді очікування та для якого опозиційні політики «теж не є улюбленим партнером». «Те, що відбувається в Україні, може повністю вийти з-під контролю як влади, так і лідерів опозиції, а тоді важко буде це виправити і повернутися до стану нормальності», – сказав він. При цьому екс-президент Польщі наголосив, що українці насамперед повинні порозумітися між собою.
Коли верстався номер, офіційний сайт Глави держави повідомив, що Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне розглянути ситуацію у країні на позачерговій сесії Верховної Ради. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з Головою ВР Володимиром Рибаком. «Я просив би Вас закликати депутатів зібратися і обговорити цю ситуацію», – підкреслив він.  На переконання В.Януковича, парламент має стати майданчиком для продовження врегулювання політичної кризи.
За повідомленнями ЗМІ.




Переглядів: 533 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru