Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Липень » 12
Стануть окрасою сіл
Із сьогоднішнього номера наша газета починає знайомити читачів із геральдикою населених пунктів району. Зокрема, подаємо герби та прапори Молодії і Валя Кузьмина, виготовлені за ескізами члена Українського геральдичного товариства (УГТ) у Львові Дмитра Ніколаєвича, який мешкає у Турятці. Він тісно співпрацює з відомим миколаївським геральдистом Ігорем Янушкевичем.
Додамо, що ті керівники територіальних громад, котрі теж побажають виготовити для своїх сіл чи установ подібну геральдичну атрибутику, можуть звертатись до Дмитра Георгійовича за телефоном 0977432187.


Герб с.Молодія





















... Читати далі »
Переглядів: 1022 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

Під такою назвою у Старововчинецькому будинку творчості та дозвілля пройшов ІV сільський фестиваль народної творчості та мистецтва

Свято відкривали гості з Молодії — дитячий танцювальний колектив „Невгамовні”, котрий виконав хореографічну композицію „Рушники”. Опісля цього у виконанні місцевого народного аматорського фольклорного колективу „Вишиванка” прозвучала пісня з однойменною назвою.
Надалі ведучі запросили на сцену поважних гостей: народного депутата України Івана Попеску, заступника голови райдержадміністрації Михайла Божеску, Старововчинецького сільського голову Петра Остафійчука. З їх рук кращі вишивальниці села отримали подарунки на згадку, а учасники
концертної програми — грамоти. Гучними оплесками нагороджували самодіяльних артистів з Молодії, Слобідки, Верхніх Синівців, Опришен, Черепк ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

Розвиток малого та середнього бізнесу на контролі у Президента країни
Днями в Глибоцькому районному центрі зайнятості відбувся «круглий» стіл з соціальними партнерами та роботодавцями району на тему «Порядок, форми і методи подальшої співпраці центру зайнятості та роботодавців району», направлена на  реалізацію в районі соціальних ініціатив Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. У засіданні «круглого» столу взяли участь: заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Чернівецького обласного центру зайнятості Галина Косяченко, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Чернівецького обласного центру зайнятості Ганна Мицька, заступник голови Глибоцької РДА Михайло Божеску, заступник голови районної ради ... Читати далі »
Переглядів: 523 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць мав зустріч з Координатором системи ООН, Постійним представником Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Алессандрою Тісо. Пані Тісо нещодавно приступила до виконання своїх обов’язків у Києві і перший її візит в регіони держави вона здійснила саме на Буковину. «Мені дуже сподобався ваш регіон і маю сподівання, що за час свого перебування тут я зможу більше дізнатись про особливості Чернівецької області та про хід реалізації програм ПРООН у вашому краї, - зауважила вона. – Користуючись нагодою, хочу наголосити, що ми повністю відкриті до співпраці з крайовою владою та органами місцевого самоврядування, налагодження нових зв’язків та втілення у життя цікавих спільних проектів».
Георгій Галиць, зі свого боку, підтвердив, що у Чернівецькій області успішно впроваджується та розгортається проект ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». ... Читати далі »
Переглядів: 427 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

Під час селекторної прес-конференції директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Олесь Матвієв інформував журналістів області про реалізацію в краї соціальної ініціативи Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини. За його словами, основні причини перебування жінок у закладах такого типу – конфлікт з чоловіком або родинним оточенням, відсутність житла чи відповідних умов проживання, незайнятість або ж асоціальна поведінка одного з батьків.
«За весь період роботи центру матері і дитини в Чернівцях, а це з 2008 року, у ньому побувало 36 матусь з дітьми віком до 18 місяців, 32 з яких налагодили своє життя і повернулися адаптованими у суспільство»,- зауважив Олесь Матвієв. Посадовець сказав, що норма перебування у центрі соціальних служб – півроку, але трапляються поодинокі випадки, коли жінці необхідно залишитись тут на довший час.
 «У майбу ... Читати далі »
Переглядів: 433 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

„Народ скаже, як зав’яже”
Мабуть, якби не чутки, з цією людиною доля не звела б. Вирушаючи до села Просіка, знала три „народні” легенди, котрі зацікавлювали і, зізнаюсь, в котрі не зовсім вірилось. Найперша повістувала про те, що Іван Банилян, захворівши, у комі просив Бога врятувати його. Опісля неймовірного чуда став священиком.
Інша розповідала, що чоловік, аби вилікуватись, знайшов порятунок у аскетизмі. Тобто, жив у скиті, де міг спілкуватись тільки з Богом. Вилікувався і присвятив Йому своє життя.
Третю легенду розповіла жіночка, ніби якось Іван Банилян ішов попри ліс, де зустрів ясновидицю, котра порадила: „Якщо станеш священиком — видужаєш”.
Тож, суть розповідей одна і та ж, тільки обрамлення різне. Що ж сталось насправді? І чи існує таємниця взагалі? Щоб дізнатись — вирушила до священнослужителя, х ... Читати далі »
Переглядів: 484 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-12

Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
nanewday@mail.ru