Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Липень » 12 » Центр матері і дитини дозволяє жінкам налагодити сімейне життя
12:23 PM
Центр матері і дитини дозволяє жінкам налагодити сімейне життя
Під час селекторної прес-конференції директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Олесь Матвієв інформував журналістів області про реалізацію в краї соціальної ініціативи Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини. За його словами, основні причини перебування жінок у закладах такого типу – конфлікт з чоловіком або родинним оточенням, відсутність житла чи відповідних умов проживання, незайнятість або ж асоціальна поведінка одного з батьків.
«За весь період роботи центру матері і дитини в Чернівцях, а це з 2008 року, у ньому побувало 36 матусь з дітьми віком до 18 місяців, 32 з яких налагодили своє життя і повернулися адаптованими у суспільство»,- зауважив Олесь Матвієв. Посадовець сказав, що норма перебування у центрі соціальних служб – півроку, але трапляються поодинокі випадки, коли жінці необхідно залишитись тут на довший час.
 «У майбутньому планується завершити будівництво другого корпусу центру, і на це необхідно 1 млн.250 тис. гривень. Загалом на утримання даного закладу соціального обслуговування цьогоріч виділили 529тис. 200 гривень», - сказав він. З початку року, за його словами, у центрі проживало 8 матерів з дітьми, а також 1 вагітна жінка. «В результаті проведеної роботи усі жінки відновили стосунки із соціальним оточенням, налагодили зв’язки з родиною, їм оформили документи, а також державну соціальну допомогу, організували медичне обстеження. Завдяки досвідченим працівникам закладу жінки освоїли практичні навички по догляду за дитиною», - наголосив Олесь Матвієв.
Про соціальну підтримку материнства та дитинства йшлося також на щотижневій апаратній нараді в ОДА. Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, наголосив, що це питання знаходиться на контролі крайової влади та особисто її керівника - Михайла Папієва. «На забезпечення реалізації права кожної дитини, в тому числі з особливими потребами, на виховання в сімейному колі спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, - сказав він. – Мова йде, зокрема, про розширення мережі центрів матері та дитини та створення умов для жінок з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах». Він додав, що в обласному центрі матері та дитини, який існує у Чернівцях, є проблемні питання, котрі потребують нагального вирішення, і вони, за словами Георгія Галиця, будуть вирішуватись максимально оперативно та ефективно.
Наш кор.





Переглядів: 436 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
nanewday@mail.ru