Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Липень » 12 » Від влади
12:28 PM
Від влади
Розвиток малого та середнього бізнесу на контролі у Президента країни
Днями в Глибоцькому районному центрі зайнятості відбувся «круглий» стіл з соціальними партнерами та роботодавцями району на тему «Порядок, форми і методи подальшої співпраці центру зайнятості та роботодавців району», направлена на  реалізацію в районі соціальних ініціатив Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. У засіданні «круглого» столу взяли участь: заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Чернівецького обласного центру зайнятості Галина Косяченко, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Чернівецького обласного центру зайнятості Ганна Мицька, заступник голови Глибоцької РДА Михайло Божеску, заступник голови районної ради Петро Тимофтій, представники органів влади та місцевого самоврядування, профспілок, організацій. Учасники «круглого» столу обговорили новий закон України "Про зайнятість населення”, який визначає правові, економічні й організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, а також гарантії держави стосовно реалізації права громадян на соціальний захист від безробіття та права на працю. У своєму виступі директор Центру зайнятості Олена Заблотовська акцентувала увагу присутніх на статтю 14 Закону, яка визначає категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зокрема: одинокі батьки, які виховують дітей до 6 років, дітей-інвалідів, утримують інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда І групи (незалежно від причин інвалідності), інваліди, які не досягли пенсійного віку, діти-сироти, молодь на перше робоче місце, безробітні віком від 50 років та особи, звільнені після відбуття покарання.
Представник обласного центру зайнятості Г.Косяченко підкреслила, що в основу закону України «Про зайнятість населення» покладено стимулювання роботодавців та найманих робітників до розвитку через фінансову, податкову та іншу підтримку. До прикладу, роботодавці отримають річну стовідсоткову компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску за працевлаштування на новостворені робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.
По питанню співпраці із профнавчання виступив директор Глибоцького профліцею Микола Макаревич. У новому Законі закладено взаємовигідні договірні відносини: для роботодавця – при оплаті за навчання, перспектива отримання кваліфікованого робітника (спеціаліста); для особи – безоплатне навчання, гарантоване працевлаштування.
В обговоренні проблем взяли участь голови сільських рад та начальник фінансового управління РДА Стефанія  Шородок.
На виконання завдань Президента України також йшлося про завершення робіт зі створення та відкриття в районі Центру надання адміністративних послуг, оснащеного сучасною електронною системою документообігу.
Відділ внутрішньої політики РДА.
Загально-організаційний відділ райради.
Переглядів: 520 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
nanewday@mail.ru