Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Березень » 28 » Шахраї „розставляють” пастки
12:36 PM
Шахраї „розставляють” пастки

Щоденно у нашій голові з'являються безліч ідей. І якщо хтось думає про те як змінити світ у кращу сторону, то шахраї дбають лише про свою кишеню, вигадуючи нові способи і схеми для того, аби обдурити довірливих громадян.

Нині доволі розповсюдженими серед „мисливців за чужим майном” є дзвінки серед ночі, коли незнайомці повідомляють про ДТП чи іншу неприємну ситуацію, в якій потрапила близька вам людина. Звичайно, для того, щоб усе залагодити, „доброзичливці” рекомендують негайно надіслати „кругленьку” суму грошей на банківську картку. Часто незнайомці представляються правоохоронцями та розповідають про те, що ваш родич потрапив у міліцію, але вони можуть „посприяти” у вирішенні проблеми. Не вірте їм!

Зазвичай, у таких ситуаціях, не розібравшись, більшість починає шукає кошти та перераховує їх на вказаний рахунок. І тільки згодом до них приходить думка зателефонувати людині, яка начебто потрапила у біду. А зловмисники, тим часом, викидають сім-картку та знімають перераховані вами гроші. Знайте, не звернувшись вчасно до міліціонерів, ви ускладнюйте роботу шодо встановлення злочинців.

Також варто остерігатись і інших злочинних схем. Зокрема, продажу медичних засобів, які „лікують” від усього, смс-повідомлень, у яких зазначається, що ви виграли авто, сайтів, де просять вказати номер телефону, пропозицій щодо надання грошей у борг чи позику.

Особливо обачним слід бути з оголошеннями продажу. Під виглядом покупця часто скривається добре продумана шахрайська схема. Зловмисник за оголошенням обирає майбутню жертву, телефонує і розповідає, що ледь не все життя мріяв придбати той чи інший товар, який ви продаєте. Домовляєтесь про продаж. Але є одна проблема: покупець або знаходиться у іншому місті, або згідний перерахувати лише половину вартості для того, щоб упевнитись, що купує якісний продукт. Звичайно, аби усунути проблему, йому знадобиться номер вашої банківської картки. Насправді ж, шахрай отримуючи ваші банківські реквізити та маючи номер вашого мобільного телефону, легко може зняти всі ваші заощадження. І замість прибутку, на вашому рахунку — лише нулі.

Один із банків увів функцію зняття грошей без наявності електронного засобу платежу. Ця новинка якраз на руку злочинців. Знаючи останні чотири цифри картки та мобільний телефон власника, шахраї без труднощів знімають гроші без наявності картки.

Запам'ятайте! Спіробітники банку ніколи не вимагають у клієнтів повідомити їм особисті дані, зокрема пін-код. Тим більше, вони ніколи не попросять вас проводити які-небудь операції з банкоматом.

У подібних випадках телефонуйте до чергової частини Глибоцького РВ УМВС або на лінію 102.

Сектор карного розшуку Глибоцького РВ УМВС.

Переглядів: 406 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
nanewday@mail.ru