Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Березень » 3 » Григорія Ванзуряка вдруге обрали головою районної ради
2:11 PM
Григорія Ванзуряка вдруге обрали головою районної ради
У вівторок, 25 лютого,  відбулась позачергова сесія Глибоцької районної ради, у роботі якої взяли участь 47 обранців. Такого кворуму самі депутати не очікували. Перед відкриттям сесії отець Роман Грищук, благочинний Глибоцького району УПЦ Київського Патріархату, зачитав Молитву за загиблих на Майдані героїв та всі разом казали «Отче наш».

Під час сесії депутати  розглянули кілька питань. У першу чергу задовольнили заяви про дострокове складання повноважень голови райради Валерій Ротаря та його заступника Петра Тимофтія. «Настав час, що я повинен піти, я піду. Але я це зробив для зняття напруги, яка склалась навколо влади», — сказав Валерія Ротаря. «Мені не соромно за ту роботу, яку ми зробили на користь громади. Я щиро і відверто бажаю наступній команді зробити більше і краще, ніж вдалося нам», — підкреслив Валерій Манолійович.  Всі 47 присутніх у залі депутатів голосували за задоволення заяв керівників районної ради. 
Опісля найстарший за віком депутат райради Іван Звоздецький запропонував головувати на сесії депутату Г.Тімішу. Григорій Іванович наголосив на порядку денному, який був узгоджений ще на засіданні колегії райради до початку сесії. А наступним питанням було обрання нового голови райради. Саме тут дещо «закипіли» присутні у залі окремі «гості». Більше того, вони не були упевнені у своїх вимогах. З іншого боку у залі засідань знаходились депутати селищної ради, селищний та  сільські голови, підприємці райцентру, чимало інших громадян, а також представники Буковинського Автомайдану і Правого сектора, які прохали депутатів не піддаватися на провокації і голосувати так, як вони вважають за потрібне.
Депутат райради Петро Панчук озвучив спільну пропозицію колегії районної ради та Народної ради Глибоцького району  щодо висунення кандидатури Григорія Ванзуряка на посаду голови райради. Відкритим голосуванням (з цим погодились присутні депутати і ніхто не заперечував) його підтримали всі без винятку депутати, а переповнена вщент зала запросила його на трибуну бурхливими оплесками. Григорій Степанович щиро подякував за довіру та продовжив роботу сесії.
Депутати райради також одноголосно прийняли два звернення. У першому,  зокрема, повідомляється, що головою районної ради обрано Григорія Ванзуряка і одночасно на нього покладено виконання обов’язків голови райдержадміністрації. Депутати закликали правоохоронні органи району виконувати свої обов’язки щодо забезпечення правопорядку та законності на території району, а також просили жителів району зберігати у цій складній ситуації спокій, не піддаватись на провокації з боку будь-яких політичних сил та угруповань.
Друге звернення депутати адресували Верховній Раді з пропозицією щодо внесення змін до Конституції України. Обранці запропонували ліквідувати районні та обласні державні адміністрації та замінити їх виконкомами районних та обласних рад. Голову району слід обирати всенародним голосуванням відповідної територіальної громади. Сесія направила всім обласним та районним радам України прохання скерувати  відповідні звернення до парламенту.
Микола ШАПКА.
 Фото Вадима Рудого.    






























Переглядів: 505 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
nanewday@mail.ru