Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Червень » 18
У вівторок, післяобідньої пори, чорні хмари насувались з півдня. Ніхто й не очікував, що випаде град. Стихія застала багатьох  кам‘янчан на городах та сінокосах на куті Фундоя.  Опади тривали близько 15 хвилин. Кульки граду були завбільшки з вишню. Наслідки читачі можуть побачити ось на цих знімках. Характерно, що центр села та північний бік Кам’янки стихія не зачепила.
Як згодом з’ясувалось, ще сильніший градобій, аніж тут, був у прикордонних селах: Білій Криниці, Старому Вовчинці, Багринівці та Новому Вовчинці.

—    Найбільше постраждали посіви сільгоспкультур у Білій Криниці, на куті Босна та Кушнірі. У центрі нашого села і над Сіретом опади були незначні, — повідомили телефоном працівники сільської ради с.Старий Вовчинець.
Черепковецький сільський голова Володимир АТАМАНЮК:
—    Град пройшо ... Читати далі »
Переглядів: 470 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-18

У вівторок відбувся творчий звіт народного аматорського театру районного будинку творчості та дозвілля у рамках огляду-конкурсу „Буковинська театральна весна-2013”.
Обласне журі та глядачі переглянули виставу „Сповідь грішного сина” за п’єсою Олексія Дударєва. Актори  зуміли  вдало  показати реальні події п’єси та змусили присутніх співпереживати за долі головних героїв.


Головний герой Андрій Буслаєв (Максим Фернега) через розгульний спосіб життя втрачає не тільки рідних, а й себе. Доля зіграє з ним жарт і ставить перед фактом: „Бути чи не бути?...”. І чи можливо повернутись, коли для всіх тебе більше нема? Двічі важко переживають втрату сина (спочатку через пияцтво, потім — нібито через смерть, хоч насправді то було тіло не Андрія) мати (Катерина Опаєць), батько (Мирослав Маковійчук), Ніна (Людмила Сабран).
І тільки на дев’ятому поверсі у квартирі відомої особи випадк ... Читати далі »
Переглядів: 520 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-18

Чемпіонство  і суперкубок – наші!
Команда „Буревісник” Кам’янської ДЮСШ (тренери Євдокія Марфюк і Сергій Тоненчук) стала переможцем чемпіонату Чернівецької міської дитячо-юнацької футбольної ліги (МДЮФЛ), обійшовши „Буковину 2000” та ”Буковину 2001” (всього 9 колективів).

Церемонія нагородження переможців відбулась 5 червня у ФОК „Олімпія” (м. Чернівці), у якій взяли участь керівники міськспорткомітету та СДЮСШ „Буковина”. Гравці отримали пам’ятні медалі, дипломи та перехідний кубок.
А вже 7 червня наші юні футболісти зіграли матч за суперкубок ліги з володарем Кубка МДЮФЛ командою „Буковина 2000”. Гра пройшла у дуже цікавій безкомпромісній боротьбі. Основний час завершився з нічийним рахунком (1:1). У пробитті 11-метрових штрафних ударів бі ... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-18

„Зоря крізь просторінь і час ллє світло срібне…”
Перша добірка перекладів творів Міхая Емінеску на українську мову «Вірші» видана у Києві 1952 року. Вона і сьогодні осяває душу і серце україномовного читача глибокими людськими почуттями, бо, як зізнавався Андрій М’ястківський, перекладачі доклали чимало сил, здібностей, щоб Емінеску став таким же близьким і легким душі українського народу, яким є Тарас Шевченко. Варто зазначити, що чимало перекладів творів класика передруковували згодом в інших україномовних виданнях.

Перша добірка охоплює 43 відомі його поеми і поезії: «Ангел і Демон», «Послання друге», «Послання третє», «Життя», «Келін», «Лучафер», «Що тобі бажаю, мій румунський краю», «Синя квітка», «Озеро», «Венеція», «Коли ті спомини встають...», «Біля тополь ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-18

Промайнуло 35 літ з того часу, як вперше зібрались любителі красного слова у приміщенні редакції газети „Новий день” (тоді „Будівник комунізму”). Чимало нових імен з’являлись впродовж цього часу. Хтось видавав свої збірки, писав музику до поетичних рядків, творив пензлем. Вдалось видати п’ять спільних альманахів. Саме п’яте видання, присвячене 35-річчю літературно-мистецької студії „Витоки”, що діє при редакції, урочисто презентували у районному будинку творчості та дозвілля.



Розпочали святкову зустріч найменші — танцюристи студії РБТД. Опісля хвилиною мовчання пом’янули тих, хто вже відійшов в останню путь.
Як мовила керівник літстудії Олександра Возняк, є люди, які не просто творять поетичне слово, а допомагають побачити себе в ньому й іншим. Адже якби не основний спонсор альманаху — редактор „Нового дня” Микола Шапка, книги ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: Newday | Дата: 2013-06-18

Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru