Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Червень » 18 » Найбільше від градобою постраждали прикордонні села
12:14 PM
Найбільше від градобою постраждали прикордонні села
У вівторок, післяобідньої пори, чорні хмари насувались з півдня. Ніхто й не очікував, що випаде град. Стихія застала багатьох  кам‘янчан на городах та сінокосах на куті Фундоя.  Опади тривали близько 15 хвилин. Кульки граду були завбільшки з вишню. Наслідки читачі можуть побачити ось на цих знімках. Характерно, що центр села та північний бік Кам’янки стихія не зачепила.
Як згодом з’ясувалось, ще сильніший градобій, аніж тут, був у прикордонних селах: Білій Криниці, Старому Вовчинці, Багринівці та Новому Вовчинці.

—    Найбільше постраждали посіви сільгоспкультур у Білій Криниці, на куті Босна та Кушнірі. У центрі нашого села і над Сіретом опади були незначні, — повідомили телефоном працівники сільської ради с.Старий Вовчинець.
Черепковецький сільський голова Володимир АТАМАНЮК:
—    Град пройшов смугою, Черепківці не зачепило. А от у Новому Вовчинці, починаючи від колишнього молочнотоварного комплексу, змило та підтопило посіви. Я виїжджав на місце, актів, правда, не складали, бо збитки ніхто не відшкодує.
Менеджер страхової компанії «Оранта» Надія ГАФІЙЧУК:
—    Ми страхуємо посіви сільгоспкультур фермерських господарств та сільгосппідприємств. Але останніми роками до нас ніхто не звертався. Фізичним особам страхуємо житлові будинки, господарські споруди, майно, а присадибні ділянки та земельні паї, згідно інструкції, страхуванню не підлягають.
Вчора, наприклад, звернувся житель Тереблече, у якого град побив шиферну покрівлю, і ми виїхали до нього, аби побачити все на місці і скласти відповідні акти.
У середу  вранці по всій Глибоччині була сильна злива, яка тривала понад годину. Як зазначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА Ілля ЗАГАРЮК, повідомлень про пошкодження та розмив доріг, підтоплень житла не надходило. Проте у низинах підмочило посіви сільгоспкультур.

Петро КИРСТЮК.
Фото автора.






Переглядів: 473 | Додав: Newday | Рейтинг: 1.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru