Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Грудень » 9 » Тернистий шлях до євроінтеграції
12:17 PM
Тернистий шлях до євроінтеграції
*До 20 листопада вся Україна, Європа та Світ були  впевнені у підписанні Україною договору про асоціацію з ЄС *21 листопада Уряд України приймає рішення про припинення підготовки документів щодо асоціації  *Надія помирає останньою, але 29 листопада Президент Віктор Янукович не підписує у Вільнюсі Договір *В Україні починаються масові заворушення *Одні засуджують Президента, інші підтримують його *Євромайдан набирає обертів  як у столиці, так і в багатьох обласних центрах *У Києві мають місце серйозні провокації, які призводять до масових конфліктів *Від озброєного «Беркута» страждають невинні мирні демонстранти *Серед постраждалих – близько п’яти десятків журналістів, які виконували свій професійний обов’язок *На Буковині найбільший Євромайдан  відбувся у Чернівцях *Спроби вийти на вулицю були і в окремих райцентрах. Як правило, їх очолюють депутати та представники опозиційних партій

На майдані у Глибоці…



Минулого понеділка понад  два десятка депутатів районної ради ініціювали проведення позачергової сесії районної ради. У вівторок на засіданні погоджувальної ради керівники фракцій та представники окремих партій згодились щодо тексту звернення до керівників держави. Сесія мала відбутись у середу о 10-й годині. Однак, на позачергове пленарне засідання представницького органу району з’явились лише 17 депутатів із 50. Найбільше депутатів були відсутні від фракції Партії регіонів, не з’явились на сесію і багато депутатів від опозиції.
Голова районної ради Валерій Ротар оголосив про відсутність кворуму в залі, але присутні згодились провести збори депутатів. Першим виступив депутат Григорій Ванзуряк — один з ініціаторів проведення сесії, на якій він мав і доповідати.  Можливість висловитись  надали  кожному бажаючому в залі депутату та представникам «Євромайдану», який зібрався  у центрі перед будинком влади району.  У своїх виступах вони суворо засуджували дії «беркутівців», які били  дітей і журналістів. Але найбільше вони засуджували тих керівників правоохоронних органів, які дали команду застосувати силу та зброю. Їх варто не лише відправити у відставку, а покарати згідно законодавства.
Такого звірства ще не бачив світ:  постраждало близько  50 журналістів — як українських, так і зарубіжних. Такого, певно, ще не було! Про це йшлося в емоційних промовах депутатів райради Ярослава Чорнописького, Миколи Шапки, Петра Панчука, Василя Швеця, депутата облради Георгія Придія, представників громадськості Георгія Кравчука та Євгенії Царик. До речі, Євгенія Іванівна зачитала Звернення від громадськості, у якому йшлося про «дотримання євроінтеграційного курсу, засудження дій на майдані у столиці» та вимога «відставки Президента, уряду та парламенту».  Іншим пунктом тих же  «закликають здійснити невідкладні дії щодо подолання внутріполітичної кризи».
Не обійшлося  без образ і на адресу районної влади, однак проти безпідставних звинувачень очільників району висловився отець Роман Грищук — настоятель церкви Святої Княгині Ольги Київського Патріархату, що у Глибоці.
Виступив на депутатському зібранні голова райдержадміністрації, депутат райради Микола Загарюк. Микола Георгійович, зокрема, підкреслив: «Я особисто засуджую ті силові акції, які відбулися на майдані, це справді ганьба для європейської держави, але треба спочатку в усьому розібратись і покарати винних. Я за те, щоб ми були у Європі, я - за асоціацію, але не з простягнутою рукою, а на повних правах», — зазначив М.Загарюк.
Під час депутатських зборів на площі у Глибоці стояли люди, які вийшли на «євромайдан».  Щоправда, їх було не більше сотні. З ними спілкувались депутати районної  ради, які, мабуть, їх і запросили. Їх наміри співпадають з більшістю народу України, який прагне до євроінтеграції. Тільки шлях до цього, здається, буде дуже тернистим.
Микола Шапка.
Фото Петра Митранюка.

У понеділок, 2 грудня, відбулась XXXII позачергова сесія  селищної ради VI скликання. На зібранні депутати  обговорили єдине питання порядку денного «Про розгляд звернення депутатів Глибоцької селищної ради з приводу політичної ситуації в Україні».
Прийняте рішення сесії, за яке проголосував 21 депутат із 22 присутніх у залі (один утримався), затвердило текст звернення. У ньому, зокрема, зазначається: «Вимагаємо відставки уряду, перевибори Верховної Ради, імпічменту Президента».
Тут же записана вимога про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у застосуванні сили до учасників мирного зібрання 30 листопада — 1 грудня 2013 року.
Звернення депутатів направлено до адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.
Василь Гейніш.


Переглядів: 472 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
nanewday@mail.ru