Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Шкільне і позашкільне життя
1:12 PM
Шкільне і позашкільне життя
Відкривають дошкільні групи, будують внутрішні вбиральні у школах та споруджують стадіони
Якісне дошкільне виховання є тим фундаментом, на якому базується вітчизняна система освіти. Саме тому відкриття нових дитсадків або ж груп є одним з пріоритетних завдань влади. Недарма ж у нашому районі успішно втілюють у життя соціальну ініціативу Президента України «Діти — майбутнє України», у рамках якої запланували розширення мережі дошкільних закладів.

Днями голова райдержадміністрації Микола Загарюк разом з начальником управління освіти Василем Швецем побували у деяких садочках району, де незабаром відкриють нові групи. Першим пунктом навідин став Грушівський НВК. Наразі тут навчаються 24 дітей, але найближчим часом планують відкрити додаткову групу (18 чол). Як розповіла заступник директора Анжеліка Глопіна, вже обладнали спальню та ігрову кімнату, а офіційне відкриття відбудеться у День працівників освіти (6 жовтня).
Далі був візит у Слобідку. Донедавна ситуація з дитсадком у цьому селі була критичною, адже дошкільної установи не було і малечу водили у сусідні села. Проте після реорганізації місцевої ЗОШ тут запрацює дошкільна група на 30 дітей. Отож, спільними зусиллями батьків та органів влади у Слобідці вдалось досягти бажаного результату.
Не залишили осторонь і Горбівці. Тут Микола Георгійович та Василь Григорович побували у місцевій школі, де для учнів будують внутрішню вбиральню, яку здадуть в експлуатацію вже цього тижня.
Наостанок завітали до Валя Кузьмина, щоб ознайомитись з процесом будівництва стадіону. Стало відомо, що наразі виготовили проектно-кошторисну документацію та почали необхідні роботи. Невдовзі планують поставити ворота, змонтувати трибуну, огорожу та лавки. Микола Загарюк зазначив, що спорудження таких майданчиків посприяє популяризації здорового способу життя.
Георгій СЕМЕНЮК.

Позашкілля відчинило двері
Ось звучить музика і на сцені актового залу Глибоцького ліцею з’являються казкові Буратіно і Мальвіна. Вони традиційно „золотим ключем” „відчиняють двері” нового навчального року районного будинку творчості дітей та юнацтва.
Слова вітань линуть від шановних гостей: заступника голови РДА Михайла Божеску, заступника голови райради Петра Тимофтія, завідуючої районним методичним центром управління освіти РДА Олесі Намаки. Гості вірять в те, що нові юні зірочки засіяють тут.
А вони вже демонструють свої уміння й любов до пісні, танцю. Це хореографічні колективи „Метелики”, „Небесне сяйво”, „Едельвейс”, вокальний ансамбль „Дзвіночок”, солісти Одоріка Бостан, Анастасія Бабина, Аделіна Сандуляк, дует у складі Вероніки Габор, Олени Заєць.
Загалом, як зазначила директор БТДЮ Наталія Ванзуряк, у позашкільному закладі діють 88 гуртків декоративно-прикладного, технічного, художнього та природничого спрямувань, які відвідують 1400 вихованців.
Лариса Дущак.

До родини старшокласників ввели веселим заходом
Веселе й незабутнє свято „Посвята у старшокласники” відбулось днями у Черепковецькій ЗОШ I-IIIступенів. Учні розпочали з представлення своїх класних колективів, назви та девізів команд. Продовжили ігровою програмою, що складалася з вікторини „Чи знаєте ви?”, подорожей станціями „Історична”, „Інтелектуальна”, „Спортивна”, „Юні художники”.
Школярі старанно підготу-
вались, вміло проявляли себе, активно відповідали, через що журі не змогло обрати переможців і вирішило: що перемогла — дружба.
Учні з гордістю усвідомили свій новий статус — старшокласник.
Наш кор.






Переглядів: 561 | Додав: Newday | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru