Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Грудень » 3 » На гостинах у Ольги Кобилянської — ювілярки
11:51 AM
На гостинах у Ольги Кобилянської — ювілярки
На 15-й сесії Чернівецької обласної ради 2013-й було проголошено роком Ольги Кобилянської у нашій області. Тиждень, що завершується, відзначився рядом заходів, присвячених 150-річчю талановитої землячки.

У вівторок покласти квіти до пам’ятника Ольги Юліанівни, котрий зустрічає всіх бажаючих відвідати музей-садибу у Димці, приїхали поважні гості: заступник голови ОДА Віталій Темерівський, голова РДА Микола Загарюк, заступник голови районної ради Петро Тимофтій. Прозвучали слова, гідні пам’яті відомої письменниці, першокласники Димківського НВК продекламували поетичні рядки. Опісля науковий співробітник музею-садиби Янош Дан запросив всіх оглянути оновлену експозицію, до якої додались картини місцевого художника Іллі Жижияна.
Далі вшанування продовжилось у будинку творчості та дозвілля Димки. Тут звучали уривки із щоденникових записів Кобилянської, біографічні дані, аналізували письменницьку діяльність, у тому числі запропонували переглянути фрагмент інсценізації повісті „Царівна”.
Віталій Темерівський зауважив у вітальному слові, що ювілей землячки — ще один привід підростаючому поколінню звернутись до її творчості. Микола Загарюк наголосив: «Глибоччина пишається тим, що тут жила і творила „гірська орлиця”. А Петро Тимофтій зауважив, що нашою Ольгою Юліанівною гордиться вся Україна.
Цьогоріч, як мовив голова районної комісії з присудження премії ім.Ольги Кобилянської Микола Шапка, співпали 10-а річниця районного преміювання із 150-м ювілеєм письменниці.
Вітаємо лауреатів. У номінації „Публіцистика” ним став журналіст Петро Кирстюк за плідну літературну та публіцистичну діяльність. У номінації „Художня література” — член літературно-мистецької студії „Витоки”, автор кількох збірок Елеонора Скіпор за вагомий внесок у галузі літератури та активну громадську діяльність. У номінації „Аматорське мистецтво” — драматичний колектив села Черепківці (кер. Ольга Репчук) за високі досягнення у популяризації аматорського мистецтва в Україні та за її межами.
Цікаво, що на урочистості приїхала фотожурналіст — американська письменниця із штату Нью-Йорк, психолог Кора Шварц, котра досліджує творчість Кобилянської і вважає знаковим своє народження у день смерті Ольги.
Улюблену пісню Ольги Юліанівни „Ой мала я чоловіка” виконав жіночий вокальний фольклорний ансамбль „Гірська орлиця”.
Захід продовжив художній звіт перед населенням аматорів димківської сцени, котрий розпочався інсценізацією уривку повісті „Земля”.
Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.





Переглядів: 478 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
nanewday@mail.ru