Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Місцеве самоврядування
1:18 PM
Місцеве самоврядування
Міжрайонні візити задля обміну досвідом та розбудови України
Члени Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району, а саме представники райради та райдержадміністрації, сільські голови, секретарі сільських рад, керівники районних служб разом з головою районної ради Валерієм Ротарем побували з дружнім візитом в Уманському районі Черкаської області.
На в’їзді у село Паланка, що розташоване на автодорозі Стрий — Тернопіль — Кіровоград — Знам’янка хлібом-сіллю їх зустріли голова Уманської районної ради Сергій Кулібаба, керуюча справами районної ради Наталія Короп, радник голови районної ради Дана Гайда, начальник організаційного відділу райради Сергій Щеглюк, сільський голова с. Паланка Петро Кучеренко, учні місцевої школи.

Опісля наша делегація поклала квіти до погруддя Тараса Шевченка, оглянула основні об’єкти соціально-культурної сфери, побувала у сільській школі та відвідала новозбудований сучасний стадіон, що відповідає усім європейським стандартам.
Також сільський голова Паланки ознайомив гостей з роботою сільської ради та основними здобутками у соціально-економічному розвитку. Зокрема, резюмував, що при підтримці районної влади, депутатського корпусу в селі суттєво зміцніла матеріально-технічна база усіх бюджетних закладів, є вуличне освітлення, відремонтовано дороги, впорядковано центральну частину села, зокрема на центральній вулиці встановлено металеві підставки для квітів, створено місцеву футбольну команду.
Далі члени Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району відвідали Уманську районну раду, де відбулася зустріч  представників делегації з депутатами та посадовими особами виконавчого апарату райради та районної державної адміністрації.
Цей захід сприяв налагодженню конструктивного діалогу представників місцевого самоврядування обох районів, обмінятись досвідом, звернули увагу на вирішення проблемних питань. На початку роботи голова Уманської районної ради Сергій Кулібаба ознайомив нашу делегацію з соціально-економічним розвитком Уманського краю, зокрема роботою органів місцевого самоврядування та життям сільських територіальних громад, акцентував увагу на виконанні районних програм „Будуємо нову Уманщину”, „Село Уманщини-2020”, відзначив участь депутатів районної ради у реалізації багатьох інвестиційних проектів у населених пунктах району.
Під час дружнього спілкування, присутні обговорили ряд актуальних питань, спільних для Глибоцького та Уманського районів. Також йшлося про роботу сільських комунальних підприємств, орендні відносини у земельній сфері, функціонування закладів соціальної сфери на селі.
Представники Глибоччини раділи за своїх колег і щиро поділилися досвідом своєї роботи та розповіли про здобутки на теренах транскордонного регіону Буковини. У ході обговорення виявилося, що в обох районах є ряд спільних питань, котрі необхідно вирішувати задля розбудови України.
На завершення зустрічі голова районної ради Валерій Ротар подякував очільнику представницької влади Уманського району Сергію Кулібабі та всім присутнім за змістовну роботу і запросив відвідати Глибоччину.
Перебуваючи на Уманщині, наша делегація відвідала дендрологічний парк „Софіївка”, заснований у 1796 році власником міста Умані, польським маґнатом Станіславом Щенсним (Феліксом) Потоцьким та названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької і подарований їй до дня іменин у травні 1802 року. Автором топографічного й архітектурного проекту і керівником будівництва парку було призначено польського військового інженера Людвіга Метцеля, а безпосередньо виконували всі роботи кріпаки.
Також делегація оцінила найбільший в Україні та Європі Фонтан Roshen, збудований в руслі річки Південний Буг у Вінниці.
І господарі, і гості дійшли висновку, що такі міжрайонні візити є корисними як для однієї, так і для іншої сторін задля обміну досвідом у роботі органів місцевого самоврядування Черкащини та Глибоччини.
Олександра Хмель.
Фото Лариси Дущак.
Переглядів: 480 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru