Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Червень » 20

Вже вдруге сім’я Жанни змушена покинути власний дім та шукати притулку у Глибоці

Історія має властивість повторюватись. І, на превеликий жаль, найчастіше чомусь мова йде саме про повторення неприємних подій. При цьому, у повторному випадку вороги б’ють значно сильніше, значно боляче та ще з відчутнішими наслідками. У цьому на власному гіркому досвіді переконалась сім’я, яка двічі побувала у шкірі біженців. Покидаючи у 1988 році домівку у Баку (Азербайджан), вони навіть гадки не мали, що через пару десятків років їм доведеться знову пережити оті страшні моменти.

Баку — Глибока — Краматорськ

У 1988 р ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Newday | Дата: 2014-06-20

Матері та дружини військових перекрили міжнародну трасу на Румунію в районі села Грушівка, вимагаючи повернути хлопців із зони бойових дій додому, а також не відправляти інших, особливо непідготовлених та не екіпірованих належним чином.
Учасниці акції веліли Президенту повернути дітей і покращити ситуацію, як він і обіцяв раніше.
Як передає ТСН, зранку жінки пікетували військову частину, звідки хлопців відправили на Схід країни. Потім мами і дружини пішли до обласної адміністрації. З ними спілкувався голова облдержадміністрації Роман Ванзуряк.
Жінки заспокоїлися, але не надовго. Надвечір у середу вийшли на трасу.
Як повідомив нам голова районної ради Григорій Ванзуряк, губернатор негайно виїхав у столицю на зустріч із представниками Міністерства оборони з проханням аби вивезти хлопців із зони бойових дій.
Жінки обіцяли і надалі блокувати рух транспорту, доки не повернуть їх дітей додому.  ... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: Newday | Дата: 2014-06-20

Про що, може мріяти молодий музикант?! Мабуть про велику сцену, про сольні концерти, про натовпи шанувальників і, зрештою, про гідну оцінку його творчості. Так це чи ні ви дізнаєтесь, прочитавши наше інтерв’ю з талановитим виконавцем із Йорданешт — Валентином Опайцем.

Валентин Опаєць — випускник Чернівецького музичного училища імені Сидора Воробкевича, соліст фольклорного колективу „Taraful lăutarilor”, учасник багатьох фестивалів, у тому числі і за кордоном: у Румунії та Польщі, викладач акордеону у Глибоцькій музичній школі та вчитель музики у Йорданештській ЗОШ №1.

— Думаю, доречно буде розпочати нашу бесіду з перших ваших кроків у музиці. Хто пос ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: Newday | Дата: 2014-06-20

Один з бійців спецбатальйону «Азов» Берладін Руслан Миколайович в ході антитерористичної операції в м. Маріуполі 13 червня ц.р., отримав тяжке поранення руки і черевної порожними. Через велику втрату крові і відтермінування хірургічного втручання – можлива втрата руки, або ще більш складні наслідки.
Поранений у Маріуполі чернівчанин потребує допомоги.
Звертаюсь до небайдужих українців з проханням фінансової допомоги на лікування бійця, перерахувавши кошти на картку Приватбанку 4149 4377 01736108, Берладіна Варвара Валеріївна.
Прохання до всіх, хто перераховуватиме гроші, зберігайте квитанції та повідомляйте за телефоном 098-452-53-50
Дуже вдячні будь-якій підтримці та допомозі! Хай всіх наших бійців береже Бог! Слава Україні!
Варвара Берладіна,
сестра.

 

 

 

 

 

... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Newday | Дата: 2014-06-20

Українська мова — вигадка австріяків?

Прем’єру філологічно-вишуканої п’єси драматурга Миколи Куліша „Мина Мазайло” показали на сцені РКБТД аматори народного театру. Режисером виступив заслужений артист України Мирослав Маковійчук, звукорежисером — Володимир Харитеску.
У п’єсі поставлено одвічне питання: бути чи не бути українській нації? Головний герой комедії зрікається свого національного „я”. Як писала дружина письменника у „Спогадах про Куліша”, історія цілком невигадана: „Ще  працюючи над своїм „Миною” Микола якось зайшов до ЗАГСу і там прочитав списки змінених прізвищ. Між іншим було прізвище Гімненко, змінене на  Алмазов. Це його так розсмішило, що вирішив вставити е ... Читати далі »

Переглядів: 1052 | Додав: Newday | Дата: 2014-06-20

Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru