Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Серпень » 05
Гаряча пора пахне хлібом
Станом на 31 липня у районі зібрано зернових та зернобобових культур 2,9 тис. тонни на 4,2 тис. гектара — це 67% від загальної площі. Сільгосппідприємства зібрали хліб на 760 га при середній врожайності 37 цнт./га (ПП «Купа Бюльд», ТзОВ «Колосок-2», ФГ «Сірет».

Особисті селянські господарства зібрали збіжжя на 1740 га із 1900 га, які підлягають збиранню. Валовий збір — близько 6 тис. тонн. Такі дані подали мені в управлінні агропромислового розвитку РДА.
Разом із його начальником Доріном Тарицею відвідали фермерське господарство «Сірет». Голова товариства Василь Микитюк розповів, що вже завершили обмолот озимих пшениці та ячменю. Збирали прямим комбайнуванням. Вологість зерна з поля — 10% при нормі 14. Отже, досушувати не потрібно.
Василь Дмитрович придбав вологомір ... Читати далі »
Переглядів: 416 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05

Відбулись сесії Димківської та Черепковецької сільських рад
Зокрема у Димці побував голова РДА М.Загарюк та заступник голови райради П.Тимофтій.  На порядку денному були такі питання: виконання сільського бюджету за І півріччя ц.р., стан медобслуговування населення, розгляд проекту рішення «Про реалізацію окремих норм закону України «Про засади державної мовної політики». Зокрема депутати одноголосно проголосували за використання румунської мови поряд із державною українською на території даної сільради. Розглянули звернення громадян та ін.
На сесії у Черепківцях був присутній заступник голови райради П.Тимофтій. Йшлося про затвердження Положення про порядок участі замовників у розвитку інфраструктури сіл, розглянули земельні питання, звернення громадян та ін.




Переглядів: 456 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05

Минулого понеділка наш район відвідав начальник управління ДАІ УМВС у Чернівецькій області Ігор Доголіч (на фото другий справа).
— Це робоча поїздка, — сказав у розмові із нашим кореспондентом Ігор Володимирович. — Я ознайомився з роботою офіцерів ДАІ, МРЕВ, провів особистий прийом громадян. Трьом водіяв повернув водійські посвідчення, які не через свою вину постраждали у ДТП. До речі, нині оформити авто у МРЕВ можна всього протягом 3 годин.

Патрульно-постову службу у районі несуть три офіцери. Це, на думку Ігоря Володимировича, замало. Не так вже й давно було дев’ять. Але скорочення відбулось не лише у ДАІ, але й інших відділах УМВС.  За словами начальника обласної ДАІ, особливих нарікань від водіїв на роботу інспекторів у Глибоцькому районі немає, адже водій і даішник — партнери. Вони повинні дотримуватись законів та правил і допомагати один одному. А головне завдання — не штрафувати, а попереджу ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05

Минулої п’ятниці на Глибоччині побувала знімальна група телебачення з м.Ясси. Румунських журналістів супроводжували голова чернівецької міської громадської організації  «Центр історичних та культурних досліджень» Петро Гріор, начальник відділу обласного архіву Драгуш Олару, директор Глибоцького терцентру Євдокія Максимюк та автор цих рядків.
— Група прибула на запрошення нашого Центру, повідомив П.Гріор. — Справа у тому, що у 2012 році уряд Румунії прийняв закон «Про вшанування жертв політичних репресій та депортованих громадян». Дану тему у цій державі нині широко висвітлюють ЗМІ. Ми звернулись по допомогу в Чернівецьку ОДА, щоб все було згідно закону. Колеги із Ясс хотіли відзняти фільм про події у місцині Варниця, які трапились 1 квітня 1941 року. Тележурналісти Лідія Прикопі та Чічіліо Таборе поспілкувались з учасником  тих подій — мешканцем с.Петричанка 89-річним Георгієм Сидоряком. Ознайомились з архів ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05

На майданчику — ветерани

На спортмайданчику Глибоцької ДЮСШ відбувся турнір з міні-футболу серед ветеранів спорту. У змаганнях взяли участь п’ять команд. До числа трійки кращих відповідно увійшли футболісти ФК «Центр», ФК «Глибока-2» (Чінста) та ФК «Валовія». Ці команди нагородили кубком та грамотами.
Нагороди вручили також найстаршому гравцеві і кращому бомбардиру Олександру Чорнею («Центр», 43 роки), а також кращому воротареві Олександру Загарюку (ФК «Службовці») і кращому гравцеві Олександру Здрилюку (ФК «Глибока-2»).
Відзнаки спортсменам-ветеранам надала Глибоцька ДЮСШ та спонсор.
Учасники турніру висловили вдячність одному із організаторів змагань і їх спонсору Володимиру Козачуку.
Прокіп Стрельчук,
директор Глибоцької ДЮСШ.

Переглядів: 496 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05


Стануть окрасою сіл
Продовжуємо знайомити читачів із геральдикою населених пунктів району.  Отож, подаємо герби та прапори сіл Кам’янка та Йорданешти, виготовлені за ескізами члена Українського геральдичного товариства (УГТ) у Львові Дмитра Ніколаєвича, який мешкає у Турятці. Він тісно співпрацює з відомим миколаївським геральдистом Ігорем Янушкевичем.
Додамо, що ті керівники територіальних громад, котрі теж побажають виготовити для своїх сіл чи установ подібну геральдичну атрибутику, можуть звертатись до Дмитра Георгійовича за телефоном 097-7432187.
Герб села Йорданешти

Щит, перетятий вузькою балкою срібного кольору, і напіврозтятий у нижній частині. У верхньому синьому полі зображення Святих: Ар ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-05

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru