Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Серпень » 19
У минулому номері «Нового дня» повідомлялось про перекриття міжнародної автотраси жителями с.Грушівка. Цією акцією вони вимагали розпочати будівництво моста.

Голова райдержадміністрації Микола Загарюк пообіцяв тоді, що роботи розпочнуть 12 серпня. Влада свого слова дотримала.
У понеділок на місце будівництва виїхали очільники РДА, районної ради, гендиректор будівельної фірми «Надія» Василь Бічер. Вже завезли бетонні кільця, гравій, доставили землерийну та підйомну техніку. Добру справу благословили і прочитали, як годиться, молитву перед початком робіт благочинний району — митрофорний протоієрей Іоан Горда та настоятель Грушівської церкви Петра і Павла отець Петро Токар.
За словами голови РДА, це єдиний міст, що залишився невідремонтованим після повені. Але на сьогодні питання вирішене. Є проект, який пройшов експертизу. Кошторисна вартість буді ... Читати далі »
Переглядів: 459 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-19


Зароджується плідне співробітництво
Перші ділові кроки співпраці, за словами Михайлівського сільського голови Драгуша Крохмаля, днями зроблено із господарями добре знаного у районі фермерського підприємства «Кам’янка-Аграр». Ці сільгоспвиробники за укладеною угодою беруть в оренду тридцятигектарну площу у Червоній Діброві. У добре розроблений та збагачений органічними добривами грунт уже нинішньої осені аграрії посіють озимий ячмінь та пшеницю. 
— Із кам’янського господарства, — сказав також Драгуш Іванович, — сільській раді уже переказали авансом 3 тисячі гривень орендної плати. Всього ж вона складе 24 тисячі. Крім того, орендарі надали нам на допомогу грейдер та бульдозер для упорядкування сільських доріг. Сподіваюсь, що й надалі ця співпраця буде плідною для територіальної громади.
Васил ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-19

На Глибоччині завершили збір ранніх зернових
Аграрії району завершили жнива ранніх зернових та зернобобових культур. Усі категорії господарств зібрали їх на 5,8 тис.га. Отримали 19,5 тис.тонн збіжжя при середній врожайності 34 цнт/га.
Найкраще вродила озима та яра пшениці (відповідно по 38 та 35 цнт/га). Трохи менша врожайність озимого жита й вівса (по 32 цнт/га) та ячменю (30 цнт/га).
У сільгосппідприємствах  висока врожайність озимої пшениці (34 цнт/га). Врожайність ярого ячменю та вівса становить 30 цнт/га, озимого ячменю – 27 цнт/га. Озимий ріпак зібрали на площі 2,65 тис. га, отримавши по 20 цнт зерна з кожного гектара.
У нинішньому році погодні умови не дуже балували селян. Після тривалої дощової весни  суха та жарка погода не сприяла нормаль ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-19

Будівництво православної церкви Українського патріархату  у Новому Вовчинці розпочали у 1996 році. Для села з населенням близько 350 чоловік це було трохи складно. Дехто навіть сумнівався чи вдасться звести храм, адже за 3 кілометри у Черепківці є Святомихайлівська  православна церква Московського патріархату, куди ходили на службу жителі Нового Вовчинця. Та вони хотіли мати свою.

Мешканці Черепківців з розумінням поставились до новобудови, тож допомагали хто і чим міг. Багато зусиль доклав Георгій Ткачук (на той час — староста Святомихайлівської церкви). Чоловік був ніби стабілізатором між церквами різних патріархатів.
У 2007 році новозбудований храм освятили і назвали на честь Пророка Іллі. Коли у Черепківці зводили нову дзвіницю, Георгій Ткачук домігся, аби стару дерев’яну перевезли у Новий Вовчинець.  Словом ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-19

Залишать по собі добру згадку
Життя розпорядилося так, що уродженець Приворок Костянтин Жиряда у свої 45 років разом із сім’єю виїхав у США, де і проживає ось уже 12 літ. Перші два з них щодня сідав за кермо великовантажного автомобіля і курсував дорогами Америки. Трохи освоївшись, склавши певну суму коштів, створив невелику власну компанію з перевезення вантажів. Та й  сам, коли потрібно, теж водить «фури».

— Але, як би там не було, — розповідає Костянтин Васильович, — туга за рідним селом не покидає мене. От і зараз, як бачите, знову приїхав у Привороки. Тут же і мій колега Віталій Мафтей, котрий теж живе і працює у США (на знімку обидва із сільським головою В. Чуляком — в центрі). Радий з того, що можемо побачити ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-19

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru