Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Травень » 20
Авторські ляльки  (своєрідні мініатюрні манекени), коли ми зайшли до глибочанки Валентини Гуріної, красувались, рядочком вистроєні на дивані. До речі, пані Валентина народилась саме тоді, коли Євросоюз відзначає День Європи (тобто 9 травня). Мабуть, звідси й повага до всіх національностей.

Якщо для деяких людей вихід на пенсію стає початком відліку років, то, на щастя, не для всіх! На прикладі творчої особистості глибочанки Валентини Гуріної можна сказати, що після виходу на заслужений відпочинок життя тільки починається.
Авторські ляльки важливі своєю унікальністю, теплом ручної роботи, позитивною енергетикою. Вирішивши створювати таку красу, Валентина Миколаївна попросила поради у бібліотекарів районної книгозбірні, котрі показали енциклопедію національних костюмів. Розпочала з „українців”, на що чоловік дорікав: „Ти ж не д ... Читати далі »
Переглядів: 437 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20

Наші земляки розписують храм на Миколаївщині
У Кам’янці є багато фахівців — майстрів робітничих професій: пічники, столярі, плиточники, покрівельники, мулярі, штукатури... Всі працюють як у різних областях нашої держави, так і у сусідній Росії. А от художник у селі практично один.
На Великодні свята з Миколаївської області приїхав 23-річний Іван Глобак.  У м.Південно-Українську він вже понад 1,5 року з двома художниками із Чернівців розписують храм Христа Спасителя.


Любов до пензля у Іванка була ще з юних років. Хоча не пам’ятає дідуся Дениса та бабцю Марію, та батько розповідав, що вони дуже любили малювати і все у хаті прикрашали картинками: стіни, скрині, мисники...
Коли Вані було 6 років ... Читати далі »
Переглядів: 481 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20

Суперкубок району вибороли футболісти Коровії

У день свята Перемоги  на селищному стадіоні відбувся традиційний матч розіграшу суперкубка району з футболу. А зустрілись у ньому команди ФСК «Старий Вовчинець» та ФСК «Коровія» — добрі знайомі та давні суперники. Перед початком зустрічі футболістів привітали заступники голів районної ради та райдержадміністрації Петро Тимофтій і Михайло Божеску. Перший тайм поєдинку пройшов із деякою територіальною перевагою коровійців, однак рахунок гри так і не був відкритий. Власне, не виявили переможця ані основний час, ані додатковий. І тільки за пробитими пенальті влучнішими виявились футболісти Коровії — 4:2. Отже, вони і стали володарями суперкубка району. Нагороди учасниками цього поєдинку вручили Петро Тимофтій та Михайло Божеску.

... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20



Наприкінці минулого післявеликоднього світлого тижня йорданештський хор «Фіій Арбороасей», який діє при місцевому храмі Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла і де служить отець Марчел Ніцу, побував з паломницькою місією у південній частині Буковини.
Протягом дня відвідали монастирі Богдана (Радауци), Путна, Сучевіца, Молдовіца, Воронець, Гумор, Драгомірна, кафедральний собор Іоана Сучавського та Сучавську фортецю Штефана Великого. У п’яти монастирях хор під керівництвом диригента-отця Василя Пожоги співав трьома мовами: «Hristоs a Înviat», «Христос Воскресе» і «Χριστός Ανέστη», а також інші співи, у яких звеличується світлий празник Воскресіння. Присутні у церквах прихожани були приємно вражені почутим та ідеєю паломництва південно-буковинськими монастирями саме церковного хору, який виконував співи у чотири голоси, що менш характерно для Румунської Православної Церкви, де т ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Додав: Newday | Дата: 2013-05-20

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru