Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 20 » У Волоці відбувся фестиваль колядок
1:29 PM
У Волоці відбувся фестиваль колядок
Його зміг побачити весь світ. З будинку культури велася пряма трансляція на інтернет-каналі
http://www.chv.tv/. Нині на цьому сайті можна переглянути відеозапис свята.



Наприкінці минулого тижня у Волоцькому будинку культури відбувся ІІІ районний фестиваль колядок, організований благочинним Глибоцького благочиння  УПЦ  митрофорним протоієреєм Іоаном Гордою.
 За традицією початок фестивалю благословив вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії, Архієпископ Хотинський Мелетій. Його Високопреосвященство говорив про роль виконання колядок у дні Різдва Христового. Владика, зокрема, зазначив: «Щороку ми відзначаємо Різдво Христове і щороку прославляємо його у колядках. Ми знову і знову намагаємось пережити те, що було у Віфлеємі понад дві тисячі років тому. А тут відбулася велика тайна – Бог став людиною. Ця тайна актуальна і для сучасності, незважаючи на те, що вже ХХІ століття. Ми знову і знову переживаємо радість і відчуваємо надію, знову стаємо співучасниками тієї милості Божої, яку Господь дає кожній людині, не дивлячись на те, чи приймає чи не приймає він цю істину».
В інтерв’ю інтернет-каналу chv.tv перед початком свята голова райдержадміністрації Микола Загарюк зазначив: «Свято Різдва  — це свято всіх християн, а подібні заходи збагачують людей духовно. У нашому районі половина населення румуномовне, а половина – україномовне, але свято у нас єдине. Сьогодні представники населених пунктів запропонують нашій увазі своє духовне багатство, а воно у нас невичерпне».
Слова подяки організаторам фестивалю висловив голова районної ради Валерій Ротар. Він дав високу оцінку діяльності благочинного району отця Іоана Горди, який піклується і про виховання молодого покоління в дусі віри у Бога, священикам та сільським головам, які добре попрацювали і приїхали разом з колективами на фестиваль.
Щирі вітання присутнім у залі адресувала Генеральний консул Румунії у Чернівцях пані Елеонора Молдован. Вона щиро подякувала представникам влади за підтримку румунської громади та її культури.
Палкі привітання прозвучали і з уст Волоцького сільського голови Валентина Глопіни.
Близько двадцяти церковних хорів колядували українською та румунською мовами протягом трьох годин. А розпочав фестиваль новий хор  священиків Глибоцького благочиння «Голос Буковини», яким диригує отець Василь Пожога.     
Приємні враження залишив глядачам гість фестивалю — хор священиків «Фіій Буковиней» («Сини Буковини») з міста Радауци Сучавського повіту. Своєю майстерністю радували колядники із сіл Йорданешти, Волока, Карапчів, Сучевени, Петричанка, Кам`янка, Димка, Просекуряни, Молодія, Купка, Грушівка та інші.
На завершеня головний організатор фестивалю — благочинний району о. Іоан Горда висловив щиру вдячність керівникам села та району за сприяння в організації свята.
Микола Шапка.
Фото Петра Митранюка.








Переглядів: 515 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru