Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 8 » Працьовита Оксана, окрім сіна та вівса, любить ласувати цукерками та печивом
4:36 PM
Працьовита Оксана, окрім сіна та вівса, любить ласувати цукерками та печивом
2014-й — за східним календарем — Рік синього дерев’яного Коня. Як стверджують астрологи, він буде багатий на яскраві події, зміни та несподіванки. Найголовніше — бути відкритим світові і готовим у будь-який момент схопити удачу за хвіст. Кінь — норовлива і гордовита тварина. Тож наступний рік зажадає зосередженості у праці на совість. До речі, Кінь не прихильний до нероб.



Скільки нині найрізноманітнішої техніки: автомобілі, трактори, мотоцикли, скутери, квадроцикли… І щороку моделей все додається, до того ж — ще комфортніші, потужніші, безпечніші.
А кінь як був, так і залишається конем. Під час деяких робіт він є конкурентом для усіх механізмів. Бо там, де не проїде техніка, гужовий транспорт стане у пригоді за будь-якої погоди.
Костянтин  Георгіян знайомий із чотириногим помічником ще з дитинства. Його дід, батько та й дядьки працювали у лісі з кіньми. Що не кажіть, а тут без них не обійтися (хоч тракторів вистачає).
Костянтин Тодорович вже близько 20 років працює трелювальником лісу у Верхньопетрівецькому лісництві. Його вірна помічниця — 8-річна Оксана розуміє кожну команду і рух свого господаря, бо виховав її з самого дня народження. Скільки довелось їй витягати деревини з ярів, крутосхилів та потічків, куди не заїде жодна техніка!
Тож вдячний господар намагається якнайкраще доглядати, вчасно годувати, поїти, замінити «літні шини» на «зимові», тобто підкувати міцнішими підковами. Як мала дитина, любить Оксана цукерки та печиво. А вже сіно та овес — це головні щоденні харчі. За добрий догляд віддячує господареві послушністю, витримкою і розумінням.
Варто лише зробити перший слід трелювального волока, а далі вона сама притягує колоди до штабеля. Інколи обирає маршрут краще від господаря: ретельно обходить пні, густі кущі, повалені дерева.
У нагоді кобилка і у домашніх справах: привезти сіно чи виорати навесні город, заборонувати чи восени викопати картоплю. А на Різдво подаються родиною у гості. У такі дні Оксану прикрашають барвистими китицями.
Петро КИРСТЮК.
Фото автора. 



Переглядів: 453 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru