Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Липень » 1 » 30 червня — День молоді
4:04 PM
30 червня — День молоді
Без зайвих слів і компліментів

У когорту молодих землевпорядників Лілія Заболотнюк зі Старого Вовчинця влилася порівняно недавно. Та за півтора року роботи змогла добре освоїтись на цій посаді, вникнути у суть проблем і шляхи їх вирішення, уміння працювати з людьми.
— Там, де за справу береться Лілія Василівна,— додає сільський голова Петро Остафійчук,— можна не сумніватись, що порядок і дотримання закону в земельних питаннях буде сповна.
Що ж, коротка, ємка, і, водночас, висока оцінка для молодого фахівця. Без зайвих слів і компліментів.
Василь ГЕЙНІШ.
Фото Петра Митранюка.











Інша країна — інші звичаї
Наші за кордоном

Молодість — час пошуку, коли людина намагається побачити далі, відчути глибше, пізнати більше. І саме розширити світогляд про життя, суспільство, історію допомагають незабутні поїздки за кордон, котрі сьогодні є модними у колі юних. То якими залишаються враження від побаченого — запитала глибочан Івана Бобиря та Світлану Хапіцьку.

Ваня побував у Голландії, Німеччині, Іспанії, Італії. Ось що розповів:
— До прикладу, Амстердам — місто, яке ніколи не спить, відоме вулицею Червоних ліхтарів, легальною проституцією і наркоманією. Тут високі ціни, вологість і гамір.
Берлін — великий охайний і дуже організований, сучасне урядове місто Німеччини з історичними спорудами Бундестагу. Привертають увагу залишки радянської архітектури у східній частині. Цікаво, що купол напівзруйнованої будівлі синагоги спеціально не ремонтують, щоб всі пам’ятали про репресії. Тут активне вечірнє життя у тисячах барів, де пиво „рікою тече”. Кухня не дуже багата — переважно сосиски.
Валенсія — місто у Іспанії — вражає чудовою архітектурою переважно у стилі бароко, ареною дель Торро для кориди, дуже широкими піщаними пляжами. Довкола ідеально оброблені родючі чорноземи з системою зрошення, яка розрахована до міліметра. Своєрідний парк, засаджений мандаринами в центрі Валенсії, у руслі річки, яку відвели за місто. І, звичайно, наукове містечко Ciudad de las Artes y las Ciencias з океанаріумом — перлина сучасної архітектури, центр наукового життя.
Про Італію можна писати цілу поему! Адже це 70 % світової культурно-історичної спадщини світу, всесвітній центр моди і дизайну. Тут найвишуканіша кухня, надзвичайний клімат, привітні і відкриті люди, найкращі і найдорожчі автомобілі, найвідоміші міста з мільйонним відвідуванням, в яких кожен храм береже тисячолітню історію. Ось Флоренція  визнана найкрасивішим містом Європи. Венеція — єдине неповторне місто на воді. Верона — місто закоханих Ромео і Джульєти. Рим — центр світу. Мілан з неповторним собором в готичному стилі… і це далеко не все.

Про Італію ж додала Світлана:
— Найбільше вражає те, як тут цінують пам’ятки архітектури — все в ідеальному стані, відреставроване. Одягаються італійці зручно, не женуться за модою. В їжі теж є традиції — індичку смакують лише на Різдво, баранину — на Великдень. У Римі мене підкорив фонтан Треві, у Флоренції — картинна галерея на релігійну тему, у Больсені — найбільше озеро вулканічного походження. Ватикан захоплює фресками на стінах та мозаїкою на підлозі, в Орвіето побувала на святі, коли центром міста проходять люди в унікальних старовинних костюмах.
А більше бажаємо побачити, пройтись скверами і розповідати про екскурсії, відчуваючи молодість, вам, наші дорогі читачі!
Лариса Дущак.









Переглядів: 550 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
nanewday@mail.ru