Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 19 » Геральдика територіальних громад Глибоччини
12:15 PM
Геральдика територіальних громад Глибоччини
Стануть окрасою сіл
Продовжуємо знайомити читачів із геральдикою населених пунктів району.  Отож, подаємо герби та прапори села Луковиця та Опришени, виготовлені за ескізами голови Українського геральдичного товариства (УГТ) у Львові А.Гречило.

Герб села Луковиця

У щиті, розтятому на синє та червоне поля, срібний лук з натягнутою золотою тятивою і золотою стрілою вістрям вгору. Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш, увінчаний золотою сільською короною, що свідчить про статус поселення.


















Прапор с.Луковиця



Квадратне полотнище, яке складається з двох вертикальних рівновеликих смуг, – синьої (від древка) та червоної. Посередині – білий лук з натягнутою жовтою тятивою і жовтою стрілою вістрям вгору.
Лук є так званим «називним» символом, який вказує на назву поселення. Його громада використовувала ще у ХІХ ст.












Герб села Опришени

У щиті, скошеному зліва та справа на два зелені (верхнє та нижнє) і два червоні поля, стоїть золотий лев з червоним язиком. Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш, увінчаний золотою сільською короною, що свідчить про статус поселення.

















Прапор с.Опришени



Квадратне полотнище, розділене по діагоналях на 2 зелені (верхнє та нижнє) та 2 червоні поля, у верхньому зеленому полі жовта голова лева з гривою та червоним язиком. Лев підкреслює давню геральдичну традицію села.
Запропонований проект прапора несе елементи та кольори герба, він повністю відповідає вексилологічним вимогам та історичній традиції.
На печатках громади с.Опришени документів 1818 та 1879 рр. був зображений лев і напис «Oprischeni». Тож доцільно зберегти давній оригінальний символ, який підкреслить самобутність громади.

Переглядів: 1452 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru