Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 25
Під такою назвою у будинку творчості та дозвілля Черепківців відбувся велелюдний захід, адже прийшли окрім мешканців й чимало гостей, щоб разом відзначити чотирисотліття села. Це, як мовив сільський голова Володимир Атаманюк, не мало й небагато, але достатньо, щоб було ким і чим за такі роки гордитись.



Оскільки кожну добру справу варто починати і закінчувати молитвою, слово надали настоятелю Свято-Михайлівської церкви отцю Георгію. Прозвучали поетичні рядки про Черепківці та вітання малечі.
Опісля мікрофон надали шановним гостям: голові райдержадміністрації Миколі Загарюку, заступнику голови районної ради Петру Тимофтію, депутату обласної ради Василю Бічеру, депутату райради Сергієві Колотилу, начальнику відділу культури і туризму РДА Ользі Крючко, Старововчинецькому сільському голові Петру Остафійчуку, поважним жителям — гордості Черепківців — Михай ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: Newday | Дата: 2013-11-25

У Димці відзначили 110 років церкві та звели  хрест жертвам тоталітаризму
Минулої неділі у Димці відбулося архієрейське богослужіння, яке провів вікарій Чернівецько-Буковинської Єпархії, Єпископ Хотинський Мелетій та група священиків на чолі з благочинним Глибоцького благочиння митрофорним протоієреєм отцем Іоаном Гордою. Це духовне свято відбулося з нагоди 110-річчя місцевого Божого храму Святих Апостолів Петра і Павла.

До свята громада підготувалася завчасно. У церкві зробили гарний ремонт, провели благоустрій території і все це завдяки настоятелю отцю Василю Казаку та сільському голові Михайлові Сирбу.  Маючи суттєву підтримку громади, їм вдалося довести святиню села до зразкового вигляду, а якщо додати до цього й любов віруючих до Бога, то можна вважати, ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Newday | Дата: 2013-11-25

У неділю на території  комерційного центру «Ардан», на розі вулиць Головної  та Штефана чел Маре, була освячена капличка на честь  Святого Іоана Сучавського. Її побудував приватний підприємець Іван Іллюк разом з дружиною Оленою та синами Миколою та Михайлом. Ця працьовита сім`я доклала чимало зусиль аби до храмового свята відчинити двері каплички, щоб люди, які йдуть до магазину, чекають на автобус або просто прямують дорогою, мали можливість запалити свічку і мовити молитву за здоров’я та успіх у справі.
Церемонію освячення здійснили священики Марчел Ніцу, Ілля Гушулей, Юрій Шумаков, Іоан Банилян та диякон Микола Мамоля – всі мешканці Йорданешт, разом з місцевим хором «Фіій Арбороасей» у присутності багатьох вірян. З подією привітав ґазду та односельців сільський голова Георгій Лютик, а глава сім`ї, яка пожертвувала во ім`я Бога, підприємець Іван Іллюк, висловив щиру вдячність тим, хто допом ... Читати далі »
Переглядів: 509 | Додав: Newday | Дата: 2013-11-25

Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru