Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 7 » Зима без ексцесів не буває
12:50 PM
Зима без ексцесів не буває
Минулі вихідні принесли нам морози і снігові заметілі. Центральну дорогу від Старого Вовчинця до Білої Криниці на два дні замело настільки, що було „ні пройти, ні проїхати”.
З 19.00 неділі (цілу ніч аж до ранку) на шляху працювала техніка райавтодору: гусеничний і колісний трактори.
Через негоду пошкодилась лінія електропостачання (високовольтна десятка) і Біла Криниця три дні була ще й повністю знеструмлена. Через снігові замети працівники РЕМу не могли дістатися до села. Навіть хліб у місцеву крамницю не завозили.
Жителі Білої Криниці з розумінням сприйняли ситуацію.


Катерина Осипова прокоментувала:
— Зазвичай, хліб нам привозять систематично. Одного дня — чернівецький, іншого — сторожинецький. Тож, три дні самі пекли дома. А що поробиш, якщо не могли приїхати?
Артем Євсеєв вже поважного віку, одинокий, але теж не розгубився: „Я за фахом кухар-кондитер. Тож, пік коржики, пиріжки”.
У Старому Вовчинці, як розповів сільський голова Петро Остафійчук, трактор курсував постійно, тож село від заметів прочищали.
Цілий день працював трактор Т-150 і в Багринівці. Сільський голова Микола Патраш зазначив, що за потреби допомагає технікою і райавтодор. У садку, школі, сільській раді — тепло. А директор Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло Акатріні навів приклад спостереження: коли минулого тижня цілу добу не було електроенергії, при температурі мінус 20 на вулиці, у школі на другу добу зафіксували мінус 10. Наразі стовпчики термометрів піднімаються. Сподівається, надалі буде без ексцесів.
Голови райдержадміністрації та районної ради Микола Загарюк і Валерій Ротар виїхали перевірити як спрацьовують служби і надати потрібну допомогу вже у понеділок. Микола Георгійович, оглянувши проведену роботу, підсумував:
— У Білій Криниці іній на електропроводах сягнув восьми сантиметрів. Звісно, підключили б людям електроенергію швидше, але слід було спочатку розчищати дороги. Добре, що люди поставились з розумінням. 
Про те, як розчищають від снігових заметів дороги у Купці, розповів сільський голова Аурел Алергуш:
— Центральні шляхи розчистили працівники райавтодору. За останній період їхній трактор курсував селом тричі. Важче з комунальними дорогами, оскільки немає своєї техніки. Звернувся за допомогою до генерального директора ТзОВ „Надія” Василя Бічера, який пішов на зустріч. У вівторок з 16.00 і до третьої ночі прочищав вулиці гусеничний бульдозер. У середу тракторист дочистив ще три вулиці.
*  *  *
Представники районної влади В.Ротар, М.Божеску та П.Тимофтій поспілкувалися із сільськими головами, порушивши питання  розчищення доріг, електропостачання та забезпечення магазинів продуктами харчування в напрямку Стерче — Тереблече — Синівці — Турятка, а також сіл Чагор, Молодія і Тарашани.
У Тереблече, Синівцях і Турятці відвідали сільради, лікарські та навчальні заклади, державні установи, які, до речі, працюють у нормальному режимі. Відзначили злагоджену роботу Турятського сільського голови та місцевих жителів у справі ліквідації пошкоджень ліній електропередач та очистці шляхів від снігових переметів.
На знімку: тракторист Іван Максимаш розчищає дороги у Купці.
Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка. 












Переглядів: 457 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
nanewday@mail.ru