Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Захоплення
1:28 PM
Захоплення
У господарстві Івана Мороза живуть голуби, фазани, павичі і навіть білочки
Хтось полюбляє мандрувати, дехто захоплюється спортом, комусь до вподоби колекціонувати старовинні монети, книги, марки, а для когось не існує нічого привабливішого, ніж сидіти годинами на березі річки з вудочкою в руках. А ось у Івана Мороза — інше, доволі рідкісне хобі. Уже понад 30 років житель Молодії вирощує у своєму господарстві різноманітних птахів.

Любов до крилатих прийшла до Івана Лазаровича ще у дитинстві.
— Якось, — згадує він, — побував разом із мамою на пташиному ринку, де побачив папугу. Однак, тоді ми не могли собі дозволити його придбати. Прийшовши додому, не засмутився, а дав собі обіцянку: коли підросту, зберу грошенят і неодмінно куплю якусь пташку.
Власне, так і сталось. Через декілька років у господарстві пана Мороза з’явилась папуга. За нею — ще одна. А далі, як кажуть у народі, „понеслось”. У господаря оселились голуби, фазани, павичі, журавлі.
— 30 років тому, — розповідає Іван Лазарович, — навіть гадки не мав, що моє захоплення переросте у щось більше і стане справою всього мого життя. Нині у мене „прописані” понад 40 птахів. Лишень голубів маю десь із 8 видів. Є ще й фазани, павичі. Колись вирощував журавлів, канарок, горлиць. Проте чимало птиці продав. Крім пернатих, у моєму господарстві живуть ще й білочки, а колись розводив поні.
Утримувати все це пташине царство — справа не з легких, однак Іван Мороз запевняє, що насправді нічого надзвичайного тут немає:
— Не можу сказати, що пташки є надто вибагливими до їжі. Зазвичай, у їхньому раціоні пшениця, ячмінь, соняшникове насіння. Та й до нових, неприродних умов, вони з часом звикають. Щоб процес акліматизації пройшов якомога швидше, я змайстрував для моїх улюбленців спеціальні хатинки та гнізда, а клітки декорував гілками дерев.
Зі своїми крилатими друзями Іван Лазарович об’їздив ледь не пів-України. Зокрема, побував на різноманітних виставках у Києві, Одесі, Івано-Франківську, Тернополі...
Георгій СЕМЕНЮК.
Фото Петра Митранюка.







Переглядів: 411 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
nanewday@mail.ru