Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Вчора було відкрито міст, який з’єднує села Грушівка та Волока
1:59 PM
Вчора було відкрито міст, який з’єднує села Грушівка та Волока
Розділити радість свята разом зі сельчанами прибули очільники області Михайло Папієв і Михайло Гайнічеру та керівники району Микола Загарюк та Валерій Ротар, депутати обласної та районної рад, сільські голови. Свято було організовано по-волоцьки: з оркестром, піснями та у вишиванках. Звертаючись до присутніх голова облдержадміністрації Михайло Папієв зазначив, що «цьогоріч, як і було обіцяно, за досить короткий період проведені всі відновлювальні роботи на цьому об’єкті. Працівники товариства «Надія», яке очолює депутат обласної ради Василь Бічер, застосували новітні технології, які відповідають сучасним європейським стандартам. І зараз в Грушівці маємо новий сучасний міст для руху пішоходів та проїзду легкових автомобілів, а також машини «швидкої медичної допомоги».
Звертаючись до присутніх голова райдержадміністрації Микола Загарюк ставив за приклад роботу підрядника, підсумовуючи тим, що ноу-хау Василя Бічера полягає у тому, як можна будувати серйозні об’єкти за невеликі гроші, а голова райради Валерій Ротар зазначив, що задум керівника «Надії» варто запатентувати і займатися  будівництвом мостів по Україні. До речі, раніше на об’єкти цього характеру витрачалось в два-три рази більше коштів. Щиро привітав зі святом своїх рідних односельців голова облради Михайло Гайнічеру, який чимало посприяв у вирішенні проблеми.
Зі щирими словами подяки до керівників та своїх виборців звернувся сільський голова Валентин Глопіна, який щодня піклується про громаду. Відкриттям цього мосту він вирішив ще одну важливу проблему  села. Василю Бічеру та його будівельникам були вручені грамоти та подяки. Благочинний району отець Іоан Горда разом з отцем Дмитрієм Токарем освятили міст, підкреслюючи, що роботи були розпочаті та завершені з молитвами до Бога.
Нагадаємо, що міст в Грушівці по вул. А.Пумнула був пошкоджений в 2008 році під час стихійного лиха, а в 2010 році внаслідок сильних дощів та повені був повністю зруйнований.
Стан мосту викликав незадоволення та неодноразові колективні скарги з боку жителів села. 7 серпня ц.р. активісти села перекрили рух транспорту на автомобільній дорозі Чернівці-Порубне, основною вимогою яких було відновлення мосту, але районна влада ще до того звернулася до керівників області про виділення коштів для проведення аварійно-відновлювальних робіт.
У вересні голова ОДА Михайло Папієв видав Розпорядження, згідно якого виділено кошти для проведення аварійно-відновлювальних робіт (пішохідного переходу) на загальну суму 990,4 тис.грн.
За час роботи, починаючи з  9 серпня ц.р., побудували фундаменти, змонтували залізобетонні опори мосту та збільшили їх висоту майже на 1,5 м. Міст, довжиною в 14 м, та шириною – 3,5 м, заасфальтовано, укріплено русло річки Дерелуй.
Микола ШАПКА.
Фото Петра Митранюка.










Переглядів: 464 | Додав: Newday | Рейтинг: 4.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru