Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Серпень » 27 » Світ захоплень
3:50 PM
Світ захоплень
Нове життя старої газети

Хто б міг подумати: якщо старі газети, журнали чи списані зошити скрутити ув трубочки, то можна сплести чимало корисних речей. Виявляється, можна, що і доводить талановита директор Новововчинецького НВК Наталія Ткачук.

Серед творчого доробку майстрині — оригінальні черевички, весела жабка, працьовитий їжачок під грибком, велосипеди, котрі можуть слугувати прикрасою будинку або цікавими горщиками для вазонів. Є й кошики, лебеді у парі…
З чого усе почалося, як народжуються нові вироби і як навчитися творити шедеври власними руками — розповіла сама майстриня.
За словами Наталії Василівни, про „паперове” лозоплетіння як вид мистецтва, дізналася з Інтернету. Оскільки батько був рукодільником — створював вироби з лози — ази плетіння пам’ятала з дитинства. А що потрібно, щоб орудувати папером? Старі газети, морилка для деревини, прозорий лак. Також знадобляться спиця для в’язання або тонка бамбукова паличка, клей ПВА, ножиці, терпіння і, звичайно ж, фантазія.
Отож, порізавши папір на смушки, можна одразу пофарбувати їх, або ж залишити розфарбовування наостанок, коли виріб буде готовий. Якщо ж хочеться, щоб він мав вигляд деревини, — його слід фарбувати „морилкою”. Далі накручуємо смужки на спицю. Завершивши, краєчок необхідно закріпити клеєм. Трубочки виходять дуже щільними, більше того, в одну легко вставляється наступна, що забезпечує безперервне плетіння і міцність майбутнього виробу. Далі працюємо над створенням самого виробу, у чому початківцям добре мати макет. І на завершення — покриваємо фарбою чи лаком.
Тільки уявіть! Скільки кілограмів старих газет та журналів ви щороку викидаєте у макулатуру! У той час Наталії Ткачук вони приносять хвилини творчості й морального відпочинку, стають неповторними подарунками друзям, авторськими виробами, котрі не раз презентує на виставках.
Лариса Дущак.






Переглядів: 837 | Додав: Newday | Рейтинг: 1.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru