Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Квітень » 1 » Sport
4:52 PM
Sport
В очікуванні нового сезону
Днями відбулось перше цьогорічне засідання районної федерації футболу, в якому взяли участь її очільник Іван Шкробанець, голова райорганізації ВФСТ „Колос” Антон Телегуз, представники потенційних учасників футбольної першості Глибоччини.
Відкрив зібрання пан Шкробанець, який підсумував минулорічні виступи районних команд на регіональному рівні (ФК „Мрія” став чемпіоном та володарем Суперкубка області, а ФК „Старий Вовчинець” дійшов до півфіналу буковинської Ліги чемпіонів), а також повідомив про деякі рішення, які прийняли у ході засідання обласної федерації. Зокрема, Іван Васильович розповів про створення регіональної дитячо-юнацької ліги у двох вікових групах: 1997 року народження — Глибоччину представить 1 футбольний колектив, 1999 р.н. — передбачають участь 3 районних клубів. Поінформував він присутніх  і про те, що у дорослому обласному чемпіонаті візьме участь юнацька збірна Глибоки під керівництвом Миколи Ляха.
Не оминули і питання організації майбутнього сезону на теренах нашого краю, адже його старт не за горами. Пан Телегуз заявив, що чемпіонат 2013 року відбудеться за схемою „весна—осінь” у 2 групах: І — 12 команд, ІІ — необмежена кількість клубів. Якщо ж у другу групу заяви надійдуть від не менш як 14 колективів, тоді створять 2 підгрупи, розділені за територіальним принципом. За словами футбольних керівників району, зональний розподіл допоможе зменшити фінансові витрати.
Обговорили також проблему матеріально-технічної бази. Антон Іванович зауважив, що деякі стадіони не відповідають вимогам, тож спеціальна комісія визначить придатність полів для проведення матчів.
Заявки від гравців прийматимуть до 10 квітня, а дозаявки (реєстрація футболістів у перерві між першим і другим колом) — до 21 травня.
Важливим пунктом порядку денного було питання легіонерів, тобто гравців, які не мають прописки у Глибоцькому районі, адже їх заявлення передбачає сплату додаткових коштів. В усьому світі існують обмеження щодо участі таких футболістів. Наші футбольні функціонери вирішили, що одночасно на полі можуть перебувати 3 легіонерів та ще стільки ж — на лавці запасних.
Учасники засідання прийняли і ряд інших рішень, зокрема стосовно вимог до гравців, які мають право змагатись у районній першості. Відтепер футболіст протягом сезону зможе виступити одночасно лише за один клуб у рамках Глибоцького або будь-якого іншого районного змагання та ще за одну команду, яка є учасником обласного чемпіонату. До того ж, на полі (у той же час) має бути не менше 5 гравців з „рідної” громади, з яких 1 юнак щонайбільше 1995 р.н.
Дискутували також на тему суддівства: омолодження корпусу арбітрів, оплата послуг рефері, проведення відповідних семінарів.
Мабуть, „найгарячішим” був диспут щодо фарм-клубів — колективів, що позиціонують себе як дублюючий склад та мають на меті підготовку кадрів для першої команди (наприклад, фарм-клубами є „Динамо-2” (Київ) або ж „Шахтар-2”( Донецьк). Вирішили, що подібні команди не мають права підвищення у класі (перехід з другої групи у першу).
Наостанок зауважу, що наступне засідання федерації відбудеться на початку квітня.

Георгій СЕМЕНЮК.










Переглядів: 510 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru