Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Червень » 6 » Шукаючи порятунку, покинули власний будинок у Слов’янську
1:00 PM
Шукаючи порятунку, покинули власний будинок у Слов’янську

З м.Слов’янська Донецької області виїхало 40% населення — передає місцеве видання Slavgorod, цитуючи самопроголошеного мера міста В.Пономарьова. В основному залишаються люди похилого віку, які не хочуть покидати свої домівки. Слов’янськ є одним з головних опорних пунктів бойовиків на сході України. Другий місяць у цьому місті триває антитерористична операція українських силовиків. 

До Глибоки 20 травня власною автівкою приїхала сім’я зі Слов’янська: чоловік з дружиною та трьома синами. Найменшому — 2 рочки, середній Даниїл закінчив 4-А клас вже Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., старший навчався на І курсі інституту у Краматорську. Тепер треба вирішувати питання переведення студента до одного з вишів Чернівецької області. Батькові (за професією будівельник) також доведеться шукати роботу. Мама працювала вихователькою.
Днями поспілкувалась з Даниїлом. Хлопчик швидко знайшов нових друзів. Зізнався, що у Глибоці йому навіть здобувати знання легше. У Слов’янську у російськомовній школі навчався в україномовному класі, студіював також англійську. 25 травня відзначив вже із глибочанами свій день народження. Однокласники подарували Даниїлу канцелярське приладдя. 
— У Слов’янську було небезпечно. Біля нашого будинку розірвалася ракета. На щастя, мої рідні не постраждали, — розповідає хлопчик.
Залишалось лише зачинити двері власного будинку і шукати порятунку у родичів у Глибоці. Навіть із речей мало що взяли із собою. Бо скільки може поміститись в автівку?
Родина щиро сподівається, що на сході вже скоро буде мирно і вона повернеться додому.

Лариса Дущак.

.*   *   *
На знімку: Даниїл (посередині у блакитній кофтині) у колі однокласників Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. 
Фото Петра Митранюка

Переглядів: 350 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
nanewday@mail.ru