Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Березень » 18 » Микола Макаревич : „Ми — не Наrvard, але до його рівня прагнемо”
5:31 PM
Микола Макаревич : „Ми — не Наrvard, але до його рівня прагнемо”
У березні 1954 року на базі Просикурянського м’ясного радгоспу у нашому районі створили навчальний заклад, у якому готували трактористів-машиністів сільського виробництва. Минув час і сьогодні Глибоцький професійний ліцей (ГПЛ) має ліцензії з 16 професій.
У середу ГПЛ відзначав іменини. За „круглим столом” зустрілись представники влади, департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, керівники установ, фермерських господарств, директори професійно-технічних закладів області.

Директор Глибоцького професійного ліцею Микола Макаревич розповів про здобутки та зміни. Зокрема звернув увагу на ремонт та нові меблі,  зроблені власними силами. На сьогодні тут навчаються 465 дітей, котрих забезпечують триразовим харчуванням та гуртожитком. „Державникам” виплачують стипендію. Середній прохідний бал при наборі — 7,2. Також Микола Васильович подякував владі за підтримку та підсумував: „Ми — не Наrvard, але до його рівня прагнемо”.
У свою чергу голови РДА та райради Микола Загарюк і Валерій Ротар, а також начальник управління освіти РДА Василь Швець зазначили, що пишаються ліцеєм, адже випускники здобувають якісні знання, подякували інженерно-викладацькому колективу за роботу. Заклад справді престижний, адже є конкурс: 2,7 чоловіка на одне місце.
Начальник відділу фахової освіти, ліцензування та атестації департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА Олена Пономаренко зазначила, що нині професійно-технічна освіта знаходиться на кришталевій сходинці, адже робітничі професії потрібні. А оскільки не стоїть на місці, удосконалюється — доцільно створити „Асоціацію державних професійно-технічних навчальних закладів Чернівецької області аграрного профілю”,  якої в області поки не існує. Присутні обговорили проект.
Метою створення Асоціації є об’єднання зусиль на розвиток навчальних закладів, координацію виробничої та творчої діяльності.
Важливим моментом „круглого столу” стало обрання голови опікунської ради ліцею. Цю місію виконуватиме директор Глибоцької філії „Укравтодор” Микола Герман. Опікунська рада була створена задля вирішення завдань розвитку нашого професійного ліцею, спрямована на підвищення його престижу, забезпечення та розвиток матеріально-технічної бази.
Опісля іменини продовжились урочистістю у районному будинку творчості та дозвілля, під час якої Олена Пономаренко вручила грамоти департаменту ОНМС ОДА кращим працівникам Глибоцького професійного ліцею. Микола Загарюк та Валерій Ротар нагородили грамотами райдержадміністрації і районної ради. Микола Макаревич привітав грамотами, дипломами та грошовими нагородами, котрі перерахують на стипендійні картки учням — переможцям конкурсів, олімпіад різних рівнів. Звучали слова вітань, які доповнили виступи солістки Олександри, заслуженого артиста України, „золотої труби Буковини” Олександра Сальникова, шоу-групи „Вікторія” та співака — нашого земляка Михайла Грицкана.
Оскільки тиждень з 11 по 17 березня для православних був періодом приготувань до Великоднього посту, його церковною мовою називають Сиропусним, організатори іменин Глибоцького професійного ліцею подбали, аби пригостити присутніх на заході млинцями з джемом чи варенням. Млинці — основна страва на Масляницю. 2000 — стільки їх напекли за цілу ніч, як зізнались учениці професії „Кухар. Кондитер”.
Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.








Переглядів: 749 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru